детали за работа

Развивач на производи и консултант (w / m)

топла Препорачани
Краток преглед на точка
 • Име на компанија:
  Шеид-Русал ПВХ АГ
 • работни места:
 • 1
 • Приближно приход: 1-2 години
 • Листата на: -12 06 2019-
 • Краен рок за пријавување: -22 07 2019-
 • ID на работа: 22
 • кликнете тука за повеќе огласи за работа оваа работодавачот

Ние сме успешни семејни мали и средни претпријатија во Gisikon (Kt. Lucerne / Швајцарија), која е специјализирана за зачин мешавини, ексципиенси и состојки за преработка на месо индустрија и прехранбената индустрија. Нејзините клиенти вклучуваат мали традиционални месари, како и големи, меѓународни производители на храна. За да го зајакнеме нашиот успешен тим, бараме ентузијастичка, ориентирана кон клиентите и комуникативно силна личност колку што е можно поскоро или со назначување како:

Развивач на производи и консултант (w / m)

Ваша одговорност:

 • Стручна служба за корисници и поддршка низ цела Швајцарија
 • Развој на нови, иновативни производи и формули до отпочнување на пазарот
 • Оптимизација, модификација и одржување на постојните формулации во рамките на швајцарската законска храна
 • Организирање и спроведување на тест-тестирања и дегустации, како и внатрешна и евентуална надворешна обука
 • Активна врска помеѓу клиентот и компанијата
 • Професионални насоки, поддршка и тренинг на трговски претставници (D / F / I Швајцарија)
 • Дипломирал како технолог / инженер за храна со фокус на месната индустријаилиЗавршено школување како специјалист за месо ЕФЗ со соодветна обука
 • Лидер со докажано повеќегодишно знаење во индустријата во индустријата за преработка на месо и швајцарската прехранбена индустрија
 • Продлабочени знаења во полето на удобност храна (суво / влажно), преработка на месо, зачини + адитиви
 • Длабоко познавање на швајцарската закон за храна
 • Високо ниво на посветеност, самодоверба и мотивација, како и желба да преземе одговорност
 • Беспрекојните вештини за германски јазик, француски и / или италијански вештини се предност
 • Одговорна Kaderstelle со натпросечни социјални бенефиции во многу пријатно работно опкружување со мотивиран тим
 • Можност за понатамошен развој во динамична и насочена компанија со широк спектар на иновативни производи
 • Интересна и разновидна активност со можност за развивање на вашата креативност
 • 42 часови / неделно, како и 5 недели празници и државни празници на К. ЛУ
 • можности за обука

барања:

 • Дипломирал како технолог / инженер за храна со фокус на месната индустрија или Завршено школување како специјалист за месо ЕФЗ со соодветна обука
 • Лидер со докажано повеќегодишно знаење во индустријата во индустријата за преработка на месо и швајцарската прехранбена индустрија
 • Продлабочени знаења во полето на удобност храна (суво / влажно), преработка на месо, зачини + адитиви
 • Длабоко познавање на швајцарската закон за храна
 • Високо ниво на посветеност, самодоверба и мотивација, како и желба да преземе одговорност
 • Беспрекојните вештини за германски јазик, француски и / или италијански вештини се предност

Ние нудиме:

 • Одговорна Kaderstelle со натпросечни социјални бенефиции во многу пријатно работно опкружување со мотивиран тим
 • Можност за понатамошен развој во динамична и насочена компанија со широк спектар на иновативни производи
 • Интересна и разновидна активност со можност за развивање на вашата креативност
 • 42 часови / неделно, како и 5 недели празници и државни празници на К. ЛУ
 • можности за обука

Ако се чувствувате обратете се, ве молиме да ни пишете за тоа зошто би сакале да ги поддржите и да ги поддржите швајцарските месари и прехранбената индустрија заедно со нашиот тим во полето на зачини, помошни средства и состојки?

Ве молиме пратете ја вашата комплетна апликација, вклучувајќи слика, очекувања за плата и најраниот можен датум на почеток по е-пошта schneider@scheid-rusal.ch или по пошта до scheid-rusal PVH AG, во моментов г-дин Ролф Шнајдер, управен директор (Лични и доверливи), Reuss-Strasse 14, 6038 Gisikon.

Ако имате било какви прашања, ве молиме контактирајте го Ролф Шнајдер лично под мобилниот број + 41795021168.

Бараме вашето разбирање дека само комплетните апликации може да се разгледаат и одговорат.

Апсолутна дискреција е прашање на курс за нас.