Изјава за приватност

1. Приватност на прв поглед

Општи информации

Следниве белешки даваат едноставен преглед на тоа што се случува со вашите лични податоци кога ќе ја посетите нашата веб-локација. Лични податоци се сите податоци со кои можете да бидете лично идентификувани. Детални информации за темата заштита на податоците може да се најдат во нашата декларација за заштита на податоците наведена под овој текст.

Собирање податоци на нашата веб-страница

Кој е одговорен за собирање на податоци на оваа веб-страница? Обработката на податоците на оваа веб-страница ја врши операторот на веб-страницата. Нејзините податоци за контакт можете да ги Отпечаток оваа веб-страница.

Како ги собираме вашите податоци?

Од една страна, вашите податоци се собираат кога ни ги доставувате. Ова може, на пример, да бидат податоци што ги внесувате во форма за контакт.

Другите податоци автоматски се снимаат од нашите ИТ системи кога ќе ја посетите веб-локацијата. Ова се првенствено технички податоци (на пр. интернет прелистувач, оперативен систем или време на повик на страницата). Овие податоци се собираат автоматски веднаш штом ќе влезете во нашата веб-страница.

За што ги користиме вашите податоци?

Дел од податоците се собираат за да се осигура дека веб-локацијата е обезбедена без грешки. Други податоци може да се користат за анализа на вашето корисничко однесување.

Кои права ги имате во однос на вашите податоци?

Во секое време имате право да добиете бесплатни информации за потеклото, примачот и целта на вашите зачувани лични податоци. Вие исто така имате право да побарате корекција, блокирање или бришење на овие податоци. За повеќе информации за приватноста, ве молиме контактирајте со нас во секое време Отпечаток адреса дадена за нас. Понатаму, имате право на жалба до одговорното лице надзорниот орган да.

Алатки за анализа и алатки од трети страни

"Fleischbranche.de" работи заедно со Aumago GmbH ("Aumago"), Берлин, продажби на целни групи. Aumago користи т.н. колачиња, текстуална датотека што е зачувана во прелистувачот на компјутерот. Станува псевдонимски податоци за користење во форма на идентификациски куки и промотивни идентификатори без IP адреси собрани во колачето. ID на Cookie и промотивни идентификатори без IP адреса не се доволни за идентификација на физичко лице зад прелистувачот / корисникот.

Aumago осомничен врз основа на однесувањето на сурфање (посети сајт, категории, производ страници) интерес на корисникот за одредена B2B индустрија и ги користи овие информации во име на "сирена" за да го стесните овие употреба базирани, auszusteuern онлајн рекламирање. Колачињата може да се синхронизираат преку т.н. колачиња за појавување со други платформи во овој поглед. На појавување може да се случи на пример: Google, ДаблКлик, Adition, AppNexus, MediaMath, трговскиот биро, Adform, активни агент, Yieldlab. 

Колачињата се или Aumago колачиња или колачиња од даватели на услуги кои го користат Aumago, како што се ADEX GmbH, Берлин. Корисникот може во секое време Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript! неговото отфрлање, а со тоа и противењето на поврзаното следење на колачиња е контрадикторно. Ова поставува т.н. куки за откажување. Колачето за откажување претпоставува дека подесувањето во прелистувачот не го спречува складирањето на колачиња или го брише колачето. По бришењето на колачињата за откажување, корисникот мора да ја повтори контрадикцијата. алтернатива корисникот може да го стори Избришете колачиња директно во прелистувачотда биде од почеток Нагодувања на пребарувачот на Не-песна стави или неговите параметри за колачиња овде Управуваат. Ако сакате да добивате информации за информациите што се зачувани во вашето куки, ве молиме да ни ги испратите вашите податоци за куки. "

Кога ќе ја посетите нашата веб-страница, вашето сурфање може да биде статистички оценето. Ова се случува главно со колачиња и со т.н. програми за анализа. Анализата на вашето однесување за сурфање обично е анонимна; однесувањето на сурфање не може да се следи назад кон вас. Можете да ја видите оваа анализа подолу Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript! контрадикторни или спречувајќи ги да не користат одредени алатки. Детални информации може да се најдат во следната политика за приватност.

Можете да приговорите на оваа анализа. Ќе ве информираме за можностите за приговор во оваа декларација за заштита на податоците.

2. Општи информации и задолжителни информации

datenschutz

Операторите на овие сајтови се заштита на вашите лични податоци многу сериозно. Ние ги третираме вашите лични податоци во доверливост и во согласност со прописите за заштита на податоците и оваа Политика на приватност.

Доколку ја користите оваа веб-локација, ќе се собираат разни лични податоци. Личните податоци се податоци со кои можете лично да бидете идентификувани. Оваа декларација за заштита на податоците објаснува кои податоци ги собираме и за што ги користиме. Исто така, објаснува како и за каква цел се случува ова.

Укажуваме на пренос на податоци преку интернет (на пр комуникација преку е-маил) може да има безбедносни празнини. А целосна заштита на податоци од неовластен пристап од страна на трети лица е невозможно.

Забелешка за одговорното тело

Одговорното тело за обработка на податоците на оваа веб-локација е:

Иван подобро
Томас Ман пат 11
59399 Olfen

телефон: 02595 / 3836033
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!

Одговорно тело е физичкото или правното лице кое самостојно или заедно со други одлучува за целите и начините на обработка на личните податоци (на пр. имиња, адреси на е-пошта итн.).

Поништување на вашата согласност за обработка на податоци

Многу операции за обработка на податоци се можни само со ваша изречна согласност. Можете да ја отповикате согласноста што веќе сте ја дале во секое време. Доволна е неформална порака по е-пошта до нас. Законитоста на обработката на податоците што се одвивала до отповикувањето останува незасегната од отповикувањето.

Право на жалба до надлежниот надзорен орган

Во случај на прекршување на законот за заштита на податоците, засегнатото лице има право да поднесе жалба до одговорниот надзорен орган. Надлежен надзорен орган за прашањата за заштита на податоците е државниот службеник за заштита на податоци на сојузната држава во која е сместена нашата компанија. Списокот на службеници за заштита на податоци и нивните контакт податоци може да се најдат на следниот линк: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Право на преносливост на податоци

Имате право да имате податоци што ги обработуваме автоматски врз основа на ваша согласност или во исполнување на договор што ви е предаден на вас или на трета страна во заеднички, машински читлив формат. Доколку побарате директно пренесување на податоците на друго одговорно лице, тоа ќе се направи само до степен до кој тоа е технички изводливо.

SSL или TLS шифрирање

Од безбедносни причини и за заштита на преносот на доверлива содржина, како што се нарачки или прашања што ни ги испраќате како оператор на страницата, оваа страница користи SSL или. TLS шифрирање. Може да препознаете шифрирана врска по тоа што линијата за адреса на прелистувачот се менува од „http://“ во „https://“ и според симболот за заклучување во линијата на вашиот прелистувач.

Ако е активирана шифрирањето SSL или TLS, податоците што ни ги пренесувате не можат да бидат прочитани од трети страни.

Шифрирани плаќања на оваа веб-страница

Ако, по склучувањето договор за плаќање, постои обврска да ни ги испратите вашите податоци за плаќање (на пр. Број на сметка за овластување за директно задолжување), овие податоци ќе бидат потребни за обработка на плаќањата.

Платежни трансакции преку заеднички платежни средства (Visa / MasterCard, директен дебит) се прават исклучиво преку шифрирана SSL или TLS врска. Шифрирана врска е означена со лентата со адреси на прелистувачот што се менува од "http: //" до "https: //" и иконата за заклучување во лентата со прелистувачи.

Во случај на шифрирана комуникација, вашите податоци за плаќање што ги доставувате до нас не може да ги прочитаат трети лица.

Информации, блокирање, бришење

Имате право да ги ослободите информациите за вашите зачувани лични податоци, нивното потекло и примателот и целта на обработката на податоците и, доколку е потребно, право на исправка, блокирање или бришење на овие податоци. За повеќе информации за личните податоци, Ве молиме контактирајте со нас во секое време Отпечаток адреса дадена за нас.

Приговор за рекламирање пошта

Употребата на објавени под отпечаток обврска за испраќање на несакани реклами и информативни материјали со ова одбиена. Операторите на сајтови изрично правни чекори во случај на несакани промотивни информации, како што се спам e-mail.

3. Собирање податоци на нашата веб-страница

Колачињата

На веб-сајтови да се направи употреба на т.н. колачиња. Cookies на вашиот компјутер докачиме и не содржат вируси. Cookies се користат да се направи нашите понуди повеќе ефикасна и побезбедно user-friendly. Cookies се мали текстуални датотеки, кои се складирани на вашиот компјутер и зачувани од страна на вашиот интернет пребарувач.

Повеќето колачиња што ги користиме се таканаречени „сесиски колачиња“. Тие автоматски се бришат по вашата посета. Другите колачиња остануваат зачувани на вашиот краен уред додека не ги избришете. Овие колачиња ни овозможуваат да го препознаеме вашиот прелистувач при вашата следна посета.

Можете да го поставите вашиот интернет пребарувач, така што ќе се информираат за користењето на cookies и им овозможи на колачиња само за еден од случај активирате прифаќање на колачиња за одредени функции или исклучи општи и автоматско бришење на колачиња кога ќе го затворите прелистувач. Кога оневозможување колачиња, и на функционалноста на овој веб-сајт може да биде ограничен.

Колачињата што се потребни за спроведување на процесот на електронска комуникација или за обезбедување одредени функции што ги сакате (на пр. функцијата количка) се складираат врз основа на член 6 став 1 Писмо ѓ GDPR. Операторот на веб-локацијата има легитимен интерес за складирање на колачиња за технички без грешки и оптимизирано обезбедување на неговите услуги. Доколку другите колачиња (на пр. колачиња за анализа на вашето однесување при сурфање) се складирани, тие се третираат посебно во оваа изјава за заштита на податоците.

Датотеки за дневници на серверот

Давателот на страниците автоматски собира и складира информации во таканаречените датотеки за евиденција на серверот, кои вашиот прелистувач автоматски ни ги пренесува. Овие се:

 • Вид на прелистувач и верзија на пребарувачот
 • Оперативниот систем кој се користи
 • адреса на упатувач
 • Име на сервер за пристап до компјутер
 • Време на серверот барање
 • IP адреса

Спојувањето на овие податоци со други извори на податоци нема да се направи.

Основата за обработка на податоците е член 6 став 1 став б GDPR, кој дозволува обработката на податоците за исполнување на договор или преддоговорни мерки.

контакт

Ако ни испратите преку контакт формата бара вашите податоци од формуларот за пребарување вклучувајќи ве и вас наведете каде детали за контакт се чуваат за обработка на барање и во случај на дополнителни прашања со нас. Овие податоци нема да бидат откриени без ваша согласност на.

Затоа, обработката на податоците внесени во формуларот за контакт е исклучиво заснована на вашата согласност (член 6 (1) (а) GDPR). Можете да ја отповикате оваа согласност во секое време. Доволна е неформална порака по е-пошта до нас. Законитоста на операциите за обработка на податоците што се одвиваа до отповикувањето останува незасегната од отповикувањето.

Податоците што ги внесувате во формуларот за контакт ќе останат кај нас додека не побарате да ги избришеме, да ја отповикаме вашата согласност за складирање или целта за складирање податоци повеќе не важи (на пр. откако вашето барање е обработено). Задолжителните законски одредби - особено периодите на задржување - остануваат непроменети.

Регистрација на оваа страница

Можете да се регистрирате на нашата веб-страница за да користите дополнителни функции на страницата. Податоците внесени за оваа намена ги користиме само заради користење на соодветната понуда или услуга за која сте се регистрирале. Задолжителните информации што се бараат при регистрацијата мора да бидат целосно обезбедени. Во спротивно ќе ја одбиеме регистрацијата.

За важни промени, како што се обемот на понудата или техничките промени, ние ја користиме адресата за е-пошта назначена за време на регистрацијата за да ве информираме на овој начин.

Податоците внесени при регистрацијата се обработуваат врз основа на ваша согласност (член 6 (1) (а) GDPR). Можете да ја отповикате секоја согласност што сте ја дале во секое време. Доволна е неформална порака по е-пошта до нас. Законитоста на веќе извршената обработка на податоците останува незасегната од отповикувањето.

Податоците собрани за време на регистрацијата ќе бидат зачувани од нас се додека сте регистрирани на нашата веб-страница и потоа ќе бидат избришани. Законските периоди на задржување остануваат непроменети.

Регистрација со Facebook Поврзете се

Наместо да се регистрирате директно на нашата веб-страница, можете да се регистрирате со Facebook Connect. Давателот на оваа услуга е Фејсбук Ирска Лимитед, 4 Гранд канал плоштад, Даблин 2, Ирска.

Ако одлучите да се регистрирате со Facebook Connect и кликнете на копчето "Пријавете се со Фејсбук" / "Поврзете се со Фејсбук", автоматски ќе бидете пренасочени на платформата на Фејсбук. Таму можете да се најавите со вашите податоци за користење. Ова го поврзува вашиот профил на Фејсбук на нашата веб-страница или услуги. Оваа врска ни дава пристап до вашите податоци зачувани на Фејсбук. Овие се над сите:

 • Име на Фејсбук
 • Профил на Фејсбук и слика за наслов
 • Фејсбук Корица
 • Е-адреса на Facebook
 • Фејсбук проект
 • пријатели листи Фејсбук
 • Фејсбук сака (сака)
 • Роденден
 • Секс
 • земја
 • Јазик

Овие податоци се користат за поставување, обезбедување и персонализација на вашата сметка.

За повеќе информации, видете ги Условите за користење на Фејсбук и Политиката за приватност на Фејсбук. Тие можат да се најдат на: https://de-de.facebook.com/about/privacy/ und https://www.facebook.com/legal/terms/.

Коментари на оваа веб-страница

Во прилог на вашиот коментар, функцијата за коментари на оваа страница исто така ќе содржи информации за тоа кога беше креиран коментарот, вашата e-mail адреса и, ако не објавувате анонимно, корисничкото име што го избравте.

Складирање на IP адресата

Нашиот коментар функција ги зачувува IP адресите на корисниците кои пишуваат коментари. Бидејќи не ги проверуваме коментарите на нашата страница пред активирањето, ни требаат овие информации за да можеме да дејствуваме против авторот во случај на прекршоци како навреди или пропаганда.

Зачленете се за коментари

Како корисник на страницата, можете да се претплатите на коментари откако ќе се регистрирате. Ќе добиете е-пошта за потврда за да потврдите дека сте сопственик на наведената адреса за е-пошта. Можете да се откажете од оваа функција во секое време преку врска во информативната пошта. Во овој случај, податоците внесени при претплата на коментари ќе бидат избришани; ако сте ни ги пренеле овие податоци за други цели и на друго место (на пр. претплата на билтен), тие ќе останат кај нас.

Времетраење на чување на коментарите

Коментарите и поврзаните податоци (на пр. IP адреса) се чуваат и остануваат на нашата веб-локација додека коментираната содржина не биде целосно избришана или коментарите мора да бидат избришани од правни причини (на пр. навредливи коментари).

правна основа

Коментарите се чуваат врз основа на ваша согласност (член 6 (1) (а) GDPR). Можете да ја отповикате секоја согласност што сте ја дале во секое време. Доволна е неформална порака по е-пошта до нас. Законитоста на операциите за обработка на податоци што се веќе извршени останува незасегната од отповикувањето.

Обработка на податоци (податоци за клиентите и договорите)

Ние собираме, обработуваме и користиме лични податоци само доколку се неопходни за основање, содржина или модификација на правниот однос (инвентарни податоци). Ова е направено врз основа на член 6 став 1 lit. b DSGVO, што овозможува обработка на податоци за исполнување на договор или преддоговорни мерки. Ние собираме, обработуваме и користиме лични податоци за користењето на нашата веб-страница (податоци за користењето) само доколку тоа е неопходно за да се овозможи или да го наплати корисникот за користење на услугата.

Собраните податоци за клиентите ќе бидат избришани по завршувањето на нарачката или престанокот на деловниот однос. Периодите на законски задржување остануваат непроменети.

Пренос на податоци по склучување на договорот за услуги и дигитални содржини

Ние пренесуваме само лични податоци на трети лица ако тоа е неопходно во рамките на договорот, на пример, до банката одговорна за обработка на плаќањето.

Дополнително пренесување на податоците не се случува или само ако сте изрично се согласиле со преносот. Пренесувањето на вашите податоци на трети лица без експлицитна согласност, како на пример за рекламни цели, не се појавува.

Основата за обработка на податоците е член 6 став 1 став б GDPR, кој дозволува обработката на податоците за исполнување на договор или преддоговорни мерки.

4. Социјални медиуми

Додатоци на Фејсбук (копче како и споделување)

На нашите страници, приклучоци на социјалната мрежа Фејсбук, давателот на Facebook Inc., 1 Хакер начин, Менло Парк, Калифорнија 94025, САД, интегрирани. Фејсбук додаток, вие се согласувате со логото на Фејсбук или на "Како Батон" ( "Како") на наша страна. Преглед на Фејсбук приклучоци тука: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Кога ќе ги посетите нашите страници, приклучокот воспоставува директна врска помеѓу вашиот прелистувач и серверот на Фејсбук. Фејсбук ги прима информациите кои сте ги посетиле нашата страница со вашата IP адреса. Ако кликнете на Фејсбук "Како-копче" додека сте најавени на вашата сметка на Фејсбук, можете да ги поврзете содржините на нашите страници со вашиот Фејсбук профил. Како резултат на тоа, Фејсбук може да ја пренесе посетата на нашите страници на вашата корисничка сметка. Ние истакнуваме дека ние како снабдувач на страниците не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од Фејсбук. За повеќе информации, погледнете ја Политиката за приватност на Facebook на: https://de-de.facebook.com/policy.php.

Wenn Sie wünschen nicht, dass Фејсбук ден Besuch unserer Seiten Ihrem Фејсбук Nutzerkonto zuordnen Кан, loggen Sie sich bitte aus Ihrem Фејсбук Benutzerkonto aus.

Твитер приклучок

На нашите страници се вклучени и функциите на услугата Твитер. Овие функции се нудат преку Twitter Inc., 1355 Market Street, 900 Suite, Сан Франциско, CA 94103, САД. Со користење на Твитер и функцијата "Ре-Твит", веб-сајтовите што ги посетувате ќе бидат поврзани со вашата сметка на Твитер и ќе се споделат со други корисници. Овие податоци се пренесуваат и на Твитер. Ние истакнуваме дека ние како снабдувач на страниците не сме свесни за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од страна на Твитер. За повеќе информации, видете ја политиката за приватност на Твитер на: https://twitter.com/privacy.

Ihre Datenschutzeinstellungen bei Твитер können Sie во ден Сметка-Einstellungen Unter https://twitter.com/account/settings . Промена

Google + приклучокот

Нашите страници користат функции на Google+. Провајдер е Google Inc., 1600 Амфитеатар Парквеј, Маунт Вју, CA 94043, САД.

Собирајте и споделувајте информации: Користете го копчето Google + за да објавувате информации ширум светот. Копчето Google + ќе ви овозможи и други корисници со персонализирана содржина од Google и нашите партнери. Google ги складира и информациите што ги наведовте за содржина + 1 и информации за страницата што ја гледате кога ќе кликнете на + 1. Вашиот + 1 може да се покаже како доказ заедно со вашето име и профил слика во Google услуги, како што се во резултатите од пребарувањето, или во вашиот Google профил, или на друго место на веб-сајтови и реклами на интернет.

Google ги евидентира информациите за вашата активност на 1 за да ги подобри услугите на Google кон вас и другите. За да го користите копчето Гугл +, потребен ви е глобално видлив, јавен Google профил кој мора да содржи барем името избрано за профилот. Ова име ќе се користи во сите услуги на Google. Во некои случаи, ова име исто така може да замени друго име што го користевте кога споделувате содржина преку вашата сметка на Google. Идентитетот на вашиот профил во Google може да биде прикажан на корисници кои ја знаат вашата e-mail адреса или имаат други информации за идентификување од вас.

Користење на собраните информации: Покрај горенаведените намени, се користат информациите кои ги доставувате во согласност со важечките политики за приватност на Google. Google може да го ослободи резиме на статистика за активностите на + 1 корисникот или да ги пренесува на корисници и партнери, како издавачи, рекламни или поврзани сајтови.

Приклучок за

Нашата веб-страница користи функции на мрежата на Скопје. Провајдер е LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, САД.

Секој пат кога ќе ја посетите една од нашите страници што содржи функции на LinkedIn, таа ќе се поврзе со сервери на LinkedIn. LinkedIn е информиран дека сте ја посетиле нашата веб-страница со вашата IP адреса. Ако кликнете на копчето "Препорачај" на LinkedIn и сте најавени на вашата сметка на LinkedIn, LinkedIn ќе може да ја поврзе вашата посета на нашата веб-страница со вас и вашата корисничка сметка. Ние укажуваме дека ние како снабдувач на страниците не знаеме за содржината на пренесените податоци и нивната употреба од страна на LinkedIn.

За повеќе информации, погледнете на политиката за приватност на Скопје на: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Приклучок за XING

Нашата веб-страница користи функции на мрежата КИНГ. Провајдер е XING AG, Dammtorstrasse 29-32, 20354 Хамбург, Германија.

Секој пат кога ќе посетите некоја од нашите веб-страници, која содржи карактеристики на XING, таа ќе се поврзе со серверите XING. Чување на лични податоци не е направено за нашето знаење. Особено, не се чуваат никакви IP адреси или се оценува однесувањето на користењето.

Повеќе информации за заштита на податоците и копчето XING Share може да се најдат во политиката за приватност на XING на: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

5. Алатки за аналитика и рекламирање

Google Analytics

Оваа веб-локација користи функции на услугата за веб анализа Google Analytics. Давателот е Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics користи таканаречени "колачиња". Ова се текстуални датотеки што се зачувани на вашиот компјутер и овозможуваат анализа на користењето на веб-страницата од вас. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на оваа веб-страница обично се пренесуваат до серверот на Google во САД и се складираат таму.

Колачињата на Google Analytics се чуваат врз основа на член 6 (1) (ѓ) GDPR. Операторот на веб-локацијата има легитимен интерес да го анализира однесувањето на корисниците со цел да ги оптимизира и неговата веб-страница и нејзиното рекламирање.

IP анонимизација

Ја активиравме функцијата за анонимизација на IP на оваа веб-локација. Како резултат на тоа, Google ќе ја скрати вашата IP-адреса во земјите-членки на Европската унија или во други држави договорнички од Договорот за Европската економска област пред да биде пренесена во САД. Само во исклучителни случаи целосната IP адреса ќе биде испратена до серверот на Google во САД и таму ќе се скрати. Во име на операторот на оваа веб-локација, Google ќе ги користи овие информации за да ја оцени вашата употреба на веб-локацијата, да состави извештаи за активноста на веб-локацијата и да обезбеди други услуги поврзани со активноста на веб-локацијата и користењето на интернет на операторот на веб-локацијата. IP адресата што ја пренесува вашиот прелистувач како дел од Google Analytics нема да се спои со други податоци на Google.

приклучок за прелистувач

Можете да спречите складирање на колачиња со соодветна поставка на софтверот за прелистувач; сепак, имајте на ум дека ако го направите ова, можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики на оваа веб-страница во највисока можна мера. Вие исто така може да се спречи податоци генерирани од страна на куки и во врска со вашето користење на веб-сајтот (вкл. Вашата IP адреса) на Google и обработка на овие податоци од страна на Google, со симнување на plug-in-прелистувачот достапни на следниов линк и инсталирај: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Противењето на собирање на податоци

Можете да спречите собирање на вашите податоци од Google Analytics со кликнување на следниов линк. Колаче за откажување ќе биде поставено за да се спречат вашите податоци да се собираат при идните посети на оваа страница: Оневозможи Google Analytics.

За повеќе информации за тоа како да се справите со корисничките податоци во Google анализи, ве молиме погледнете ја Политиката за приватност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

обработка на нарачки

Ние склучивме договор за обработка на податоци со Google со договор и целосно ги спроведуваме строгите барања на германските служби за заштита на податоци при користење на Google Analytics.

Демографија во Google Анализа

Овој веб-сајт ја користи функцијата за демографија на Google Analytics. Како резултат на тоа, може да се изготват извештаи кои содржат изјави за возраста, полот и интересите на посетителите на страницата. Овие податоци произлегуваат од рекламирањето засновано на интерес од Google и податоците за посетителите на трети страни. Овие податоци не можат да бидат доделени на одредено лице. Оваа функција може да ја оневозможите во секое време преку поставките за реклами во вашата сметка на Google или генерално да забрани собирање на вашите податоци од Google Analytics како што е наведено во делот "Опозиција за собирање податоци".

Ремаркетинг на Google анализи

Нашите веб-страници ги користат функциите на ремаркетинг во Google анализи во комбинација со способностите на вкрстените уреди на Google AdWords и DoubleClick. Провајдер е Google Inc., 1600 Амфитеатар Парквеј, Маунт Вју, CA 94043, САД.

Оваа функција овозможува работа со Google Analytics повторен рекламирање целни групи со функционалност крос-уред со Google AdWords и Google Даблклик линк. На овој начин, врз основа на интерес, персонализирани рекламни пораки кои се во зависност од вашите претходни употреба и прелистување на уред (на пример, мобилен телефон) прилагодени исто така може да бидат прикажани на уште една од вашите уреди (на пример, таблета или PC).

Откако ќе ја дадете вашата согласност, Google ќе ја поврзе вашата историја на прелистување на интернет и апликации со вашата сметка на Google за оваа намена. На тој начин, истите персонализирани рекламни пораки можат да се појавуваат на секој уред со кој се пријавувате со вашата сметка на Google.

За поддршка на оваа функција на Google Analytics за следење Google најавени идентификациските броеви на корисници кои привремено се поврзани со податоци на нашите Google Analytics за да се дефинира целните групи за крос-уред прикажуваат реклами и веб-страница.

Вие можете трајно да се откажете од ремаркетинг / таргетирање на крос-уреди со исклучување на персонализирано рекламирање во вашата сметка на Google; следете ја оваа врска: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Резимето на заробени податоци во вашиот Google профил се базира исклучиво на ваша согласност, може да поднесете или одземена на Google (чл. 6 ст. 1 писмо DSGVO). Кога операции за прибирање податоци кои не се споени во вашата сметка на Google (на пример, бидејќи имате сметка на Google или да се спротивстави на спојување) е врз основа на откривање на типот на податоци. 6 ст. 1 lit. f ДСГВО. Легитимниот интерес произлегува од фактот дека операторот на веб-сајтот има интерес за анонимна анализа на посетителите на веб-страниците за рекламни цели.

За повеќе информации и политика за приватност, видете ја Политиката за приватност на Google на: https://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords и Google Следење на реализациите

Оваа веб-локација користи Google AdWords. AdWords е програма за онлајн рекламирање на Google Inc., 1600 Амфитеатар Парквеј, Mountain View, CA94043, САД ("Google").

Како дел од Google AdWords, ние го користиме т.н. СЛЕДЕЊЕ на реализациите. Кога ќе кликнете на реклама што ја услужува Google, е поставено колаче за следење конверсиите. Колачињата се мали текстуални датотеки што интернет пребарувачот ги чува на компјутерот на корисникот. Овие колачиња ја губат својата важност по 30 дена и не се користат за лична идентификација на корисници. Доколку корисникот посети одредени страници на оваа веб-страница и колачето уште не е истечено, Google и ние може да препознаеме дека корисникот го кликнал рекламата и бил пренасочен кон оваа страница.

Секој клиент на Google AdWords добива друго колаче. Колачињата не може да се следат преку веб-страниците на рекламни. Информациите добиени со помош на колачињата за конверзија се користат за генерирање на статистики за реализација на AdWords рекламни, кои се одлучија за СЛЕДЕЊЕ на реализациите. На клиентите им е кажано вкупниот број на корисници кои кликнале на нивната реклама и беа пренасочени кон страната со ознака за следење конверсиите. Сепак, тие не добиваат информации кои лично ги идентификуваат корисниците. Ако не сакате да учествувате во следење, можете да се откажете од ова со лесно оневозможување на колачето за следење на конверзии на Google преку својот интернет пребарувач под User Preferences. Нема да бидете вклучени во статистиката за следење конверсиите.

Складирањето на "колачиња за конверзија" се заснова на член 6 став 1 lit. f ДСГВО. Операторот на веб-сајтот има легитимен интерес за анализирање на однесувањето на корисниците со цел да се оптимизира и неговата веб-страница и нејзиното рекламирање.

За повеќе информации за Google AdWords и за следење на реализациите на Google, видете Политика за приватност на Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Можете да го поставите вашиот интернет пребарувач, така што ќе се информираат за користењето на cookies и им овозможи на колачиња само за еден од случај активирате прифаќање на колачиња за одредени функции или исклучи општи и автоматско бришење на колачиња кога ќе го затворите прелистувач. Кога оневозможување колачиња, и на функционалноста на овој веб-сајт може да биде ограничен.

Google reCAPTCHA

Ние ги користиме "Google reCAPTCHA" (во понатамошниот текст "reCAPTCHA") на нашите веб-страници. Провајдер е Google Inc., 1600 Амфитеатар Парквеј, Mountain View, CA 94043, САД ("Google").

Со reCAPTCHA треба да се провери дали внесувањето на податоците на нашите веб-страници (на пр. Во контакт форма) го прави човекот или преку автоматизирана програма. За ова, reCAPTCHA го анализира однесувањето на посетителот на веб страната врз основа на различни карактеристики. Оваа анализа започнува автоматски штом посетителот на веб-сајтот ќе влезе во веб-страницата. За анализата, reCAPTCHA проценува разни информации (на пр. IP адреса, време поминато од посетителот на веб-сајтот на веб-страница или движења на глувци направени од корисникот). Податоците собрани за време на анализата ќе бидат доставени до Google.

Анализата на reCAPTCHA е целосно во позадина. Посетителите на сајтот не се советуваат дека се врши анализа.

Обработката на податоците се заснова на член 6 став 1 lit. f ДСГВО. Операторот на веб-страницата има легитимен интерес за заштита на своите веб-страници од навредлив автоматски шпионажа и спам.

За повеќе информации за Google reCAPTCHA и политиката за приватност на Google, посетете ги следниве линкови: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ und https://www.google.com/recaptcha/intro/android.html.

Фејсбук пиксели

Нашата веб-страница користи пиксел за акција на посетителите на Фејсбук за мерење на конверзијата, Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Пало Алто, CA 94304, САД ("Фејсбук").

На овој начин, однесувањето на посетителите на страницата може да се следи откако тие се пренасочени кон веб-страницата на провајдерот со кликнување на реклама на Фејсбук. Како резултат на тоа, ефективноста на рекламите на Фејсбук може да се оценува за целите на статистичко и истражување на пазарот и оптимизираните мерки за рекламирање.

Собраните податоци се анонимни за нас како оператор на оваа веб-страница, не можеме да извлечеме заклучоци за идентитетот на корисниците. Сепак, податоците се зачувани и обработени од Фејсбук, така што може да се поврзе со соодветен кориснички профил и Фејсбук податоците за свои рекламни цели, во согласност со Фејсбук Податоци Политика за употреба може да се користи. Како резултат на тоа, Фејсбук може да овозможи реклами да бидат прикажани на Фејсбук и надвор од Фејсбук. Оваа употреба на податоци не може да биде под влијание на нас како оператор на сајтот.

Во политиката за приватност на Фејсбук ќе најдете повеќе информации за заштита на вашата приватност: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Исто така можете да ја користите опцијата за ремаркетинг "Прилагодени публика" во делот Подесувања на реклами под https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen надвор. За да го направите ова, мора да сте најавени на Facebook.

Ако немате сметка на Фејсбук, можете да го оневозможите рекламирањето базирано на користење од Фејсбук на веб-страницата на Европската интерактивна дигитална рекламна алијанса: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

6. Билтен

Билтен на податоци

Ако ви се допаѓа оној понуден на веб-страницата Добијте билтени Ние бараме е-пошта од вас, како и информации кои ни овозможуваат да верификуваме дека сте сопственик на дадената адреса за е-пошта и дека се согласувате да го добивате билтенот. Дополнителни податоци не се собираат или само на доброволна основа. Овие податоци ги користиме исклучиво за доставување на бараните информации и не ги пренесуваме на трети лица.

Обработката на податоците внесени во формуларот за регистрација на билтени се одвива исклучиво врз основа на вашата согласност (член 6, став 1, прилог на DSGVO). Дадената согласност за складирање на податоците, адресата на електронската пошта и нивната употреба за испраќање на билтенот може да се отповика во секое време, на пример преку линкот "отпишување" во билтенот. Законитоста на веќе завршените операции за обработка на податоци останува непроменета со отповикувањето.

Податоците што сте ги зачувале кај нас за да се претплатите на билтенот ќе ги чуваме додека не се откажете од билтенот и ќе се избришат откако ќе го откажете билтенот. Податоците складирани од нас за други цели (на пр. е-пошта адреси за областа на членовите) остануваат непроменети.

7. Приклучоци и алатки

YouTube

Нашата веб-локација користи приклучоци од страницата на YouTube управувана од Google. Операторот на локацијата е YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Ако посетите една од нашите страници опремени со приклучок на YouTube, ќе се воспостави врска со серверите на YouTube. Серверот на YouTube е информиран која од нашите страници сте ја посетиле.

Ако сте најавени на вашата сметка на YouTube, му овозможувате на YouTube да го додели вашето однесување при сурфање директно на вашиот личен профил. Ова може да го спречите со одјавување од вашата сметка на YouTube.

YouTube се користи во интерес на атрактивна презентација на нашите онлајн понуди. Ова претставува легитимен интерес во смисла на член 6 (1) (ѓ) GDPR.

Дополнителни информации за ракување со кориснички податоци може да се најдат во декларацијата за заштита на податоците на YouTube на: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Vimeo

Нашата веб-страница користи приклучоци од видео порталот Vimeo. Давателот е Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA.

Ако посетите една од нашите страници опремени со приклучок Vimeo, ќе се воспостави врска со серверите на Vimeo. Серверот Vimeo е информиран која од нашите страници сте ја посетиле. Покрај тоа, Vimeo ја добива вашата IP адреса. Ова исто така важи и ако не сте најавени на Vimeo или немате сметка на Vimeo. Информациите собрани од Vimeo се пренесуваат на серверот Vimeo во САД.

Ако сте најавени на вашата сметка на Vimeo, му овозможувате на Vimeo да го додели вашето однесување при сурфање директно на вашиот личен профил. Можете да го спречите ова со одјавување од вашата сметка на Vimeo.

Дополнителни информации за ракување со кориснички податоци може да се најдат во декларацијата за заштита на податоците на Vimeo на: https://vimeo.com/privacy.

Google Веб Фонтови

Оваа страница користи таканаречени веб-фонтови обезбедени од Google за еднообразно прикажување на фонтови. Кога повикувате страница, вашиот прелистувач ги вчитува потребните веб-фонтови во кешот на прелистувачот со цел правилно да ги прикаже текстот и фонтовите.

За таа цел, прелистувачот што го користите мора да се поврзе со серверите на Google. Ова му дава на Google знаење дека нашата веб-локација била пристапена преку вашата IP адреса. Веб фонтовите на Google се користат во интерес на униформа и привлечна презентација на нашата онлајн понуда. Ова претставува легитимен интерес во смисла на член 6 (1) (ѓ) GDPR.

Ако вашиот прелистувач не поддржува веб-фонтови, вашиот компјутер ќе користи стандарден фонт.

За повеќе информации за Google Web Fonts, видете https://developers.google.com/fonts/faq и во Политиката за приватност на Google: https://www.google.com/policies/privacy/.

Гугл мапи

Оваа страница ја користи услугата за мапирање на Google Maps преку API. Провајдер е Google Inc., 1600 Амфитеатар Парквеј, Маунт Вју, CA 94043, САД.

За да ги користите функциите на "Карти на Google", неопходно е да ја зачувате вашата IP адреса. Овие информации обично се пренесуваат и складираат од Google на сервери во САД. Давателот на оваа страница нема влијание врз овој пренос на податоци.

Употребата на "Карти на Google" е во интерес на атрактивна презентација на нашите онлајн понуди и лесна достапност на местата што ги наведовме на веб-страницата. Ова претставува легитимен интерес во рамките на значењето на член 6 став 1 lit. f ДСГВО.

За повеќе информации за тоа како да се справите со корисничките податоци, ве молиме погледнете ја Политиката за приватност на Google: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Надвор од политиката за приватност, важи и нашата Договор и употреба, Кодекс на однесување како и Услови за користење на класифицирани реклами.