• воз
  • Месо технички училишта

Овде ќе најдете информации за обука да се стане сертифициран храна технолози / техничари месо во Kulmbach, Кајзерслаутерн или Нојминстер.

Техничко училиште на прехранбената технологија Кајзерслаутерн


_ Продолжува да / за храна технолог / во. Обука на лица со обука во соодветните храна професии на "држава-уверение технолози храна". Надлежните - ориентирани кон иднината - Кооперативни - сторено.

Институт за храна KIN eV


_ За повеќе од 50 години безбедноста на храната и подобрувањето на квалитетот на производот се наоѓаат во центарот на дејствување на институтот за прехранбени производи KIN.

Техничко училиште на прехранбената технологија Kulmbach


_ Техничар обука во Kulmbach: повеќе вештини, повеќе можности, повеќе во иднина.

Technikerschule Butzbach


_ Технички Факултетот за прехранбена технологија, со фокус на процесот на технологија
X