Хубер Консултирајте eK
Томас Ман пат 11
59399 Olfen , Германија
Тел:. 02595 383676
Факс: 02595 383677
контакт: Јирген Хубер
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.fleischer-beratung.de
Ажурирано: 25.06.2020
Член од: 10.10.2012

Тренер

...е помош за самопомош.
му овозможат на шефот или извршните директори да ги постигнат своите цели. На пример, со менување на приоритетите: што сакам? Каде го сакам?
Анализа на претпочитаното однесување од страна на TeamManagementSystems (TMS)
Подобрување на надворешната / надворешната слика; Подобрување на квалитетот на лидерството: делегирајте ги вработените на целно ориентиран начин и покрај обемот на работа во текот на целиот ден

Систем за управување со квалитет

• да се добие одобрение од ЕУ со QM систем создаден специјално за клиентот.
• Подгответе веќе одобрени компании за сертификација IFS или ISO 9000-9004.
• Дајте софтверски решенија за подобрување на самопроценките поврзани со квалитетот.
Сите описи на процесите, упатствата за процесот, упатствата за работа и формите мора да бидат координирани со компанијата на таков начин што од една страна напорите за документирање се во оптимална врска со управувањето со квалитетот и 2. може да се живее и системот за управување со квалитетот.

обука

Совети и обука е прогласена цел на Хабер Консалт.
Развиениот концепт за обука за месари ги вклучува сите теми поврзани со производство, управување со квалитет, продажба и администрација на деловните активности. Теми од програмата за обука: управување со комуникација; Обезбедување на квалитет; Презентација на производот; Оперативно управување Контрола на процесите и оптимизација на ресурсите;
Квалификувана обука за сите програми во семејството на Microsoft Office
Word, Excel, Access, Outlook или PowerPoint: Ние му покажуваме на клиентот како да ги користи овие апликации професионално, да го подобри вашиот тек на работа и да ја олесни вашата дневна работа.

Општ совет

оптимизација на рецепт
• стандардизација на преработката на суровините и процесите на производство; Претпочитана употреба на суровини со најдобар индекс на цена
• Оптимизирање на синџирот на производство: материјал од месо, зачини, адитиви, чаури и пакување, секогаш со цел усогласеност со законот.

Развој на производот
На барање, можеме да го поддржиме развојот на производот за тешки побарувања на производи.
Пресметки за расклопување пресметка на целата цена
Врз основа на пресметаните резултати од скратената листа, референтните цени се користат за пресметување на цените на продажбата на скапоцените производи; Создавање компјутеризирана пресметка за цели трошоци во областа за колбаси, подрачје за свежо месо и целосен процес на колење преку пресметки за доплата
РЕФА оптимизација на процесот
 Анализирајте ги работните текови, времето на снимање и дистрибуција на документи и нарушувања на протокот на работа. Определете ги постојните капацитети и дефицити со помош на мултимоментни студии и снимање на време според РЕФА. Подобрување на ергономијата на работното место за поефикасна работа; Проценка на обемот на работа за вработениот. Дефинирање на целните вредности за индивидуалните чекори за понатамошно производство за планирање на трошоците и производство.
Бизнис консалтинг
Анализирајте и подобрете ја состојбата со трошоците; преку  Проверете месната индустрија ќе Ја анализираме деловната состојба и значајните процеси на таканаречените тврди и меки фактори. Ние сме одобрени консултанти за KfW за областите на совети за тркалезна маса под совети за пресврт.

софтверски решенија

Примери: Пресметки на сечење, пресметки на колбаси; Оптимизација на рецепти и управување со рецепти; вклучувајќи проценка на материјалните барања; Фактурирање; Управување со залихите; Планирање на партиски услуги. Сите софтверски решенија се создадени со Microsoft Excel и / или Microsoft Access. Можеме да ја прилагодиме конфигурацијата на постојните верзии на програмата на клиентот.

Клучни зборови: анализа | Совети за касапи | Оптимизација на процесот | Обука | Развој на софтвер