Договор и употреба

1. Прелиминарни забелешки, валидноста

Fleischportal DACH GmbH, онлајн платформата во секторот B2B и B2C, Thomas-Mann-Weg 11, 59399 Olfen одржува под доменот „www.fleischbranche.de“, „www.fleischforum.de“, „http://app.fleischbranche.de“, https://www.fleischsnacks.de/, https://shop.fleischbranche .de/ и http://meat-n-more.info Интернет услуги кои им овозможуваат на поединци и компании да користат услуги и/или да тргуваат со стоки и услуги.

Како дел од процесот на регистрација за користење на интернет услуги во рамките месо Портал DACH GmbH, корисникот потврдува прифаќањето на овој Договор и Услови и изјави дека неговиот договор.

Отстапуваат услови на корисникот, кои се во спротивност со овој договор и услови на употреба, нема да се смета, освен ако месо портал DACH GmbH се согласува со нив во писмена форма експлицитно.

Месо Портал DACH GmbH има право на провизија на трети лица, со обезбедување на делови или на целиот спектар на власт.

Месо Портал DACH GmbH го задржува правото на промена на овој договор и услови во секое време за идните договорни односи.

2. Цени, начин на плаќање, договор Времетраење на договор, прекин

За сите услуги и производи на секој корисник на веб-сајтот под "Цени и услови"Објави на актуелните цени и услови.

Под точка "вашиот влез"Можете да кажете името на компанијата, податоци за контакт и други неопходни информации, како и промена на овие податоци.

Договор е склучен со пополнување на формуларот за нарачки за записи во компанијата преку Интернет (https://www.fleischbranche.de/wilcom/f Firmeneintrag) и испраќајќи го до Fleischportal DACH GmbH. Договор е склучен кога Fleischportal DACH GmbH ја потврдува понудата во писмена форма по е-пошта. Корисникот добива фактура со потврда за нарачката. Со правење на „Plus или Premium entry“, клиентот има право автоматски да ги објавува своите производи во онлајн продавницата (https://shop.fleischbranche.de/) без дополнителни трошоци. За секој продаден предмет Месо Портал DACH GmbH провизија од 20%, освен ако не е поинаку договорено. Месо Портал DACH GmbH им обезбедува на своите клиенти платформата и онлајн продавницата, одговорноста (евентуално враќање, поплака и сл.) за продадените производи во целост ја презема наведениот продавач, исто така продавачот наведен во продавницата има точна испорака (како што е наведено во продавницата) да гарантира. Месо Портал DACH GmbH делува како на мало или посредник преку Интернет помеѓу продавачот и купувачот за време на процесот на набавка. Продажбата се прави директно од Портал за месо DACH GmbH: Освен ако не е поинаку договорено со продавачот, купувачот пренесува пари директно на сметката на Месен портал DACH GmbH. Продавачот потоа испраќа фактура (ова може да биде 1 x неделно или месечно) до Fleischportal DACH GmbH, кој веднаш одзема провизија од 20% од Месо Портал DACH GmbH се плаќа на продавачот.

Освен ако не е поинаку наведено во форма на ред, а договорот период од 12 календарски месеци се договори за услуги. Договорот е продолжен согласно со повеќе 12 месеци, ако тоа е прекинат во рок од секоја 3 месеци пред се должи 12-месечен период. Известувањето се дава во писмена форма, на приемот на известувањето за раскинување од страна на е-пошта е доволно.

Додека не бидат отповикани, страните се согласуваат дека може да ја именуваат другата страна, вклучително и логото, како партнер за соработка. Ова важи и за бесплатните „основни записи".

"Апарати за бизнис клиент / клиент е во задоцнување, бара месо Портал DACH GmbH (издавач), во согласност со § 288 5 пара направи BGB без понатамошно покажува Mahnpauschale во вкупна вредност од евро 40 тврди -. Со очигледно повисоки трошоци уште повеќе.

3. Користење на податоците ПРАВНА информации

Месо Портал DACH GmbH зема вашата приватност многу сериозно. Ние се придржуваат строго на правилата на законите за заштита на податоци.

Во согласност со овие законски одредби, собирање и употреба на податоци е како што следува:

Корисникот се согласува со регистрирање и најавување во месо Портал DACH GmbH со подолу прописите за користење на нивните лични податоци.

Со регистрирањето, корисникот се согласува да добиваат билтен преку електронска пошта еднаш неделно, со можност во секое време да отпишување од информатор мејлинг листата.

Кога ќе ја објавите содржина (текст, слики, видеа и други податоци) под месо Портал DACH GmbH (Заедница, пазарот на трудот, класифицирани реклами, онлајн продавница и сл.) корисникот се согласува дека Fleischportal DACH GmbH може да ги дистрибуира горенаведените содржини и податоци преку социјални мрежи и / или билтени, како и Amazon и / или eBay или eBay класифицирани реклами или Google Ads.

Месо Портал DACH GmbH собира, анализира и користи лични информации на корисниците на различни начини во различни точки на нивните сопствени веб-сајтови, како и на своја и управувани од страна на партнерите на услуги, да им се овозможи работа на интернет услуги и им обезбеди на корисниците со подобра услуга. Оваа информација се создава со впишување на корисникот, како и користењето на услугите кои ги нуди. Корисникот се согласува дека неговите лични податоци се чуваат во електронска форма. Особено, правото да помине псевдоними на корисниците со нивна согласност на другите членови каква директна размена на пораки помеѓу корисниците. Псевдонимите не го откриваат идентитетот (име, адреса, телефонски број, e-mail адреса) на секој корисник. Ако потенцијален клиент пристапи на услугите на порталот месо DACH GmbH, неговите податоци ќе се чуваат анонимно користење на колачиња. Тие не содржат лични податоци на потенцијални клиенти, тие служат само за одржување на карактеристиките на сајтот. Овие колачиња се бришат автоматски по 30 денови.

За да се спречи злоупотребата и на спречување на измама месо Портал DACH GmbH има право да ги чувате IP адресите на корисниците на интернет услугите.

Месо Портал DACH GmbH работи заедно ( "Aumago"), Берлин, целна група продажби со Aumago GmbH a. Aumago користи cookies, текстуална датотека што се чуваат во прелистувачот на вашиот компјутер и собира анонимни податоци за онлајн рекламирање цел користење врз основа на / содржи (онлајн таргетирање однесувањето, "OBA"), како што се видовите на сајтови, кои се во посета категории и / или производ страници и / или преку кој интернет пребарувач и терминал е направено. Не се собираат лични информации. Податоците за користењето, според тоа, не можат да бидат поврзани со вистинскиот идентитет на корисникот. Колачињата се или Aumago колачиња или колачиња од давателите на услуги, чии услуги се Aumago. Корисникот може да колачиња во секое време или избришете директно во прелистувачот или нивните преференции куки под http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ Управуваат. Aumago сегментирани врз основа на овој анонимен анализа на однесувањето на сурфање на корисникот оваа информација од колачињата сектор, на пример интернет пребарувач "1" добива на лице место "Х" колаче "Сектор А" и тоа им овозможува на претпоставената интересите на повеќе целни онлајн рекламирање. Во име на порталот месо DACH GmbH Aumago ќе го искористите овој анонимен, не-лични информации за пазарот на нив како дел од повеќе насочени онлајн рекламирање. "

4. Google Analytics

"Овој сајт користи Google Analytics, услуги на вебсајт и анализатор обезбедени од страна на Google Inc (" Google ") Google Analytics користи." Cookies ", текстуални датотеки, кои се складирани на вашиот компјутер, да се анализира употребата на веб страната. Подзаконските куки информации генерирана за вашата употреба на овој веб-сајт (вклучувајќи вашата IP адреса) се пренесуваат до серверот на Google во САД и се чуваат таму. Google ќе ги користи овие информации да се оцени вашата употреба на веб-сајт, составувањето на извештаите на веб-страницата активност за веб оператори собирање и обезбедување на други за да се обезбеди со веб страната и интернет услуги поврзани. Покрај тоа, Google исто така може да ги пренесе овие информации на трети лица, освен ако не се бара со закон или кога таквите трети страни процесот на информации во име на Google. Google нема да го поврзете вашиот IP адреса со донесат други податоци на Google Inc. може да го одбие користењето на колачиња со менување на поставките на вашиот пребарувач. Сепак, ние се истакне дека не може да биде во можност да ги користат сите карактеристики на овој веб-сајт во овој случај. Со користење на оваа страница се согласувате со обработка на податоците за вас од страна на Google на начин опишан погоре и за гореспоменатите цели. Како корисник имаш опција на "Деактивирање додадете-на за пребарувачи од Google Analytics"Преземи". Во додаток на комуницира со вклучите Javascript- (ga.js) од Google Analytics дека нема информации треба да се достават преку посета на веб-сајтот на Google Analytics. "

5. одговорност

Месо Портал DACH GmbH не прифаќа одговорност или обврска за Актуелно, точноста, комплетноста или квалитетот на дадените информации и за можна злоупотреба на информации.

Fleischportal DACH GmbH не е должен да ги провери содржините, информациите, датотеките со слики, текстуалната содржина или слично на корисниците, но го задржува правото да ја провери и менува или брише содржината - на пример, доколку се утврди дека неточни информации се присутни.

Месо Портал DACH GmbH не е одговорен за директни или индиректни референци на други веб-сајтови ( "хиперлинкови") кои се надвор од одговорноста на месо Портал DACH GmbH. Ако месото Портал DACH GmbH станат свесни дека повикување на сопственикот на веб страната со нелегална содржина, таа ќе ги преземе сите разумни мерки за отстранување на соодветна референца. Чисто како мерка на претпазливост дистанцираше Портал месо DACH GmbH содржината на поврзаните страници.

Месо Портал DACH GmbH е хостиран на надворешни сервери и даватели на домен. За било какви грешки, на пример, со силен хакерски напади или слични технички прашања, прифаќа месо Портал DACH GmbH не превзема никаква одговорност. Надоместок во форма на слободен Verängerung кампањата може да се кредитираат за настанатите загуби / ден преговара.

6. Обврските на корисниците

За содржината на неговата регистрација и на тој начин за информациите што тој обезбедува околу себе, на корисникот е единствено одговорна и увери дека одговараат на податоците дадени од негова страна до вистината.

Покрај тоа, корисникот не презема да ја злоупотребува услугите на месо Портал DACH GmbH, а особено:

  • не клевети, навредливи или незаконски материјал или информации во било кој друг начин. Особено, тоа се однесува на порнографски, расистички, етнички навредливи или споредливи - дури и непристојни - содржина.

  • вознемирувате останатите корисници се закануваат или права (вклучувајќи и лични права) на трети лица.

  • се вклучат сите податоци во системот, кои содржат компјутерски вирус (инфицирани софтвер) или софтвер или друг материјал кој е заштитен со авторски права, освен ако самиот корисник ги има правата на него, неопходни одобренија за ова и било какви штети се исклучени.

  • може на начин кој негативно влијае или да влијае на достапноста на понуди за други корисници на месо Портал DACH GmbH.

  • интервенира било која e-mail на други корисници, а тоа исто така не се обиде.

  • да се испрати било сериски / верижни писма.

Важно: Доколку не се почитуваат обврските што може да доведе до итно прекинување на можна овој договор, и граѓански и кривични казни за корисникот. особено месо Портал DACH GmbH го задржува правото да ги исклучат корисниците кои неморално Интернет услугите во употреба на месо Портал DACH GmbH, се шири политички радикални или непристојни содржини или слики.

7. Авторско право

Месо Портал DACH GmbH е посветена на заштита на правата на авторските права на другите во сите интернет услуги. Затоа тврди месо Портал DACH GmbH сите авторски права за било материјал, создаден содржината на својата веб-страница. Секоја репродукција или користење на содржини од друг вид е дозволено само со писмена согласност на порталот месо DACH GmbH.

8. Надлежност, Раскинување

само на германскиот закон се однесува за овој договор и условите за употреба и сите други договори меѓу партиите (корисниците) со месо Портал DACH GmbH. Освен ако корисниците се изведувачи се согласија надлежност Визбаден.

Доколку некој од овие услови треба да бидат целосно или делумно се неефикасни или станат неважечки, на валидноста на останатите одредби нема да бидат засегнати. Ако некоја одредба од овој Договор во целост или делумно не се ефективни или ја губат својата ефективност на подоцнежен датум, па валидноста на останатите одредби нема да бидат засегнати. Неефикасната регулатива треба да се замени од страна на партиите со важечка што соодветствува на економската намена на неправилен одредба колку што е можно. Истото важи и за секоја договорна дупки.

9. откажување

Секој корисник може да ја напише својата изјава за намера кон договорот (употреба на платени услуги) во рок од две недели, без да даде причини за Fleischportal DACH GmbH, Томас Ман пат 11
59399 Olfen, отповикан со испраќање е-пошта.

Периодот започнува со потврда на ова упатство. Да се ​​запази рокот доволно е да се испрати на откажувањето.

Со ефективна одземање на взаемно доби бенефиции меѓусебно да бидат вратени. Веќе добија парични надоместоци се обезбедуваат на корисникот во предвид.
Право на отповикување на член истекува предвреме ако Портал месо DACH GmbH започна со настапот на платени услуги со изрична согласност на член пред истекот на рокот за повлекувањето или корисниците наплатени услуги предизвика на пример, со пренесување на пораката.

Надвор од општите услови на договорот и условите за користење, нашите правила на Заедницата Услови на употреба за класифицирани реклами, Упатства за откажување во онлајн продавницата, Услови и правила за онлајн продавницата како и еден детална политика за приватностпочнувајќи од 25.05.2018 новите стандарди на Европската регулатива за заштита на податоците (ДСГВО).