За порталот

Важни настани - преглед и појавата

01.12.2011 - Воспоставување на Fleischportal.de. Порталот ги опфаќа сите предмети (Yellow Pages, Вработувања, интранет, форум) на тема месо.

01.12.2012 - Една година по неговото основање се подложува на порталот месото добро примена во индустријата, е назад поврзани и финансиски да бидат поддржани од страна на првите партнери спонзорство.

01.07.2013 - Соработка со kimeta.de, Еден од водечките работа пребарувач во Германија. во пазарот на работни места се (на дневна основа) во текот 3.000 индустрија поврзани работни места.

01.12.2013 - Стекнување на Fleischerforum.de / Metzgerforum.de - Најголемата заедница на тема месо. Форумот е подложен на соединување со заедницата на Fleischportal.de, сите теми ќе се дискутира од сега во Fleischerforum. На Fleischerforum има 2006 онлајн и во моментов има, вклучувајќи и членови на порталот месо, за корисниците 3.000 registrtierte.

01.03.2014 - Соработка со meat-n-more.info. Од сега на корисниците добиваат неделно заедница информатор Fleischerforum.de. Така, вкупно околу 4.000 се корисници на билтенот е-мејл.

01.05.2014 - Fleischportal.de сега е Fleischbranche.de, Платформата е целосно ревидиран и оптимизиран за smartphone и таблета.

01.06.2014 - Проширување на проектот "Месна индустрија DA-CH". платформите Австрија und Швајцарија биде лансирана.

01.07.2014 - Новата Стан на месната индустрија е таму. Веднаш сите содржината на платформа се наоѓа во еден стан. стан на месната индустрија беше за iOS und Андроид (Паметен телефон и таблет) развиени.

30.12.2014 - Соработка со foodjobs.de. Умре internationallen мерење на месната индустрија да се контактира и се додава на базата на податоци.

01.01.2015 - Стекнување на www.meat-n-more.info.

11.09.2015 - Fleischportal.de сега е Месо Портал DACH GmbH.

09.12.2015 - Новиот стратешки партнер: Aumago GmbH. Аумаго нè поддржува во маркетингот на т.н. кампањи на целните групи. Ова ни овозможува да достигнеме интересни специјализирани целни групи со рекламирање банер дури и кога тие не се на нашата веб-страница.

19.03.2016 - Сите содржини на meat-n-more.info појави веднаш подолу: news.fleischbranche.de

06.04.2016 - Исто така, Флејшер Форум сега е под-домен https://forum.fleischbranche.de надвор. Така, сите области се третира под капата на "месна индустрија".

01.06.2016 - Сите активности на палубата на прв поглед! Од областа на: "Вести", "заедница", "компанија", "Работи", "доверливи" и "Најнови членови" се прикажани последните активности на почетната веднаш.

20.03.2017 - Голема заедница Update. Веднаш се претставени настаните од тековната година (саеми, Verantaltungen итн.) Ова нè носи до целта на "За сите теми поврзани со темата на месо да го пријави" малку поблиску.

26.05.2017 - Платформата и апликации се сега на располагање - шифрирана - на: https://www.fleischbranche.de/ далечина.

03.08.2018 - Ревизија на целокупниот распоред на изгледот

28.04.2019 - Од сега па натаму, корисниците имаат пристап до нивната рекламна кампања и можат во секое време да ги променат своите главни банери, облакодери и летачки банери. Имаше различни технички прилагодувања и надградби на апликации.

02.12.2019 - Нов, ревидиран дизајн на целата платформа и објавување на он-лајн продавницата - „shop.fleischbranche.de“, каде нашите клиенти и корисници наскоро можат да престанат со продажба на производи и сопствени продавници, можни се и аукции.

01.04.2020 - Новата продавница за месната индустрија https://shop.fleischbranche.de/ е на Интернет, отсега сите клиенти можат да управуваат со свои продавници преку нас и да ги продаваат своите производи директно на месарници и други.

01.11.2021 - Големо релансирање на целата платформа, fleischbranche.de има нов изглед. Појасно, помодерно и секако „одговорно“. Како рекламна платформа која претставува важна индустрија, секако сме свесни за важноста на веб-страницата. Платформата продолжува да биде меѓународна, преведена на преку 50 јазици и наведена на пребарувачите. Билтенот и апликациите исто така се ревидирани и ажурирани.

мотивации

Каде е најблиската касап училиште во кое може да се направи мајстор? Каде можам да се направи обука за месо техничар (држава-уверение храна хемичар)? Каде да се добие на месната индустрија или трговија на месарот најдобрите својот бизнис консалтинг, и кој става се што е пред национално специјалитети живина или колбас црева?

Ваквите прашања се движи од основачите научил како господар месар и месо техничар (Иван подобра) првично во секојдневната пракса причини каде што оние кои професионално се занимаваат со прашањето на месо во секое време еден со друг да се јавите на порталот.

Интернетот е во постојана експанзија и секогаш е одземаат многу време за да се добие саканата информација. Барај од пребарувањето (на пример Google) не само што зависи од условите влезе насловот на документот, но, исто така, т.н. Страна ранг. Редоследот по кој се прикажуваат резултатите од пребарувањето зависи од нивната важност и популарност. На Ранг на веб-сајтот е повисока, под услов тоа често се поврзани.

Од страна на пребарувач често се случуваат страница несакани и спонзорирани резултати.

На пример, пронаоѓањето на сите училишта за технологија за месо во Германија е можно само за заинтересираните лица ако е потребно многу време. fleischportal.de треба да овозможи да стапите во контакт со истомисленици без да барате долго време. Лентата за навигација која е пријателска за корисниците ви овозможува брзо да стигнете до саканата тема. Лебдат над лентата за навигација со глувчето, отвора прозорец со поврзани теми. Ако кликнете на одредена тема (на пр. продавници за занаети), сите регистрирани продавници ќе бидат прикажани во форма на логоа.

Со само еден "клик" ќе ве однесе до нови клиенти и добавувачи.

"Убаво е да МЕСО вас"!

е ова мото www.fleischbranche.at und www.fleischbranche.ch наскоро и за соседните земји на Германија се достапни.

Германија е европски лидер на пазарот во преработувачка индустрија за месо, а со тоа и за целиот свет баран на пазарот. веднаш до On www.fleischbranche.com соседните земји имаат можност да се погледне за интересни добавувачи, како и да се регистрирате вашата компанија и сегашноста. Особено во Швајцарија, Австрија, Холандија, Данска и Белгија, на месната индустрија и земјоделството е многу распространета.