Albert Handtmann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG
Иберт-Liebrecht-Str. -10 12
88400 Biberach / Riss , Германија
Тел:. + 49 7351 450
Факс: + 49 7351 45 1501
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.handtmann.de/food
Ажурирано: 10.11.2023
Член од: 05.01.2015

Handtmann Maschinenfabrik е дел од диверзифицираната групација Handtmann и одделот за системи за полнење и порции, кои функционираат на глобално ниво како снабдувач на интегрирани и вкрстени решенија за преработка на храна. Продажбата ширум светот ја вршат нашите сопствени компании за продажба и услуги на основните пазари и од околу 60 продажни претставници. Компанијата за машинско инженерство од Биберах во Горна Швабија е водечки светски снабдувач на решенија за порции, дозирање, обликување и ко-екструзија на храна. Портфолиото е надополнето со процесна технологија во областите на сечење, врзување, мешање и фино дробење од Inotec GmbH, со седиште во Ројтлинген, која е дел од Handtmann групацијата од 2020 година. Клиентите на двата производители вклучуваат занаетчиски бизниси и старт-ап, како и средни компании и големи индустриски компании од целиот свет. Handtmann Maschinenfabrik е меѓународен лидер во производството на вакуумски полнила и системи за порции за преработка на храна. Благодарение на специјализацијата и континуираното инвестирање во истражување и развој на најновите технологии, Handtmann може да ја задржи својата водечка позиција околу 70 години и е присутна во над 100 земји во светот преку свои продажни канцеларии или агенции. Иновациите на производите и новите апликативни решенија кои се залагаат за високи перформанси, прецизност и доверливост произлегуваат од блискиот меѓународен дијалог со клиентите.

Со портфолио ориентирано кон иднината кое се движи од вакуумски полнила за мали производители до ефикасни решенија за средни компании до апликации во индустријата, Handtmann ги нуди токму модуларните системски решенија со потребниот квалитет и флексибилност на производите што им даваат на производителите одлучувачка предност на пазар. Овие производствени системи, чии главни функции вклучуваат полнење, порции, делење, дозирање, формирање и ко-екструдирање, претставуваат најнова технологија за модерни крајни производи. Благодарение на нивната висока флексибилност, Handtmann системите се погодни за широк спектар на апликации, од колбаси и млечни производи и печива до иновативни области на производи како што се алтернативни протеини/вегетаријански и вегански, готови оброци, салати, сосови, сувомесни производи, производи од риба, храна за домашни миленици и многу повеќе.

Паралелно со технолошките решенија, има големи инвестиции во услуги како што се консалтинг за апликации, услуги за клиенти, документација, софтвер, обука и финансирање. Два клиентски центри, Handtmann Forums, се комуникациска платформа за размена со клиенти од целиот свет. Овде се одржуваат демонстрации на машини, развој на производи, курсеви за обука, семинари и специјализирани конференции. Овој интензивен дијалог е основа за поставување трендови и одржлив развој.

Воздушна слика_Handtmann.png Handtmann_Portraits.jpg
Handtmann Maschinenfabrik со форуми за клиенти Извршниот директор на F&P Харалд Сучанка

Handtmann Customized Solutions ги надополнуваат стандардните решенија
Кога стандардизираните решенија ќе ги достигнат своите граници, време е да се најдат индивидуални пристапи. Системските решенија Handtmann се технички зрели, испробани и тестирани во текот на многу години и може да се користат флексибилно. Сепак, некои барања на клиентите бараат индивидуални решенија. Во смисла на „Моја идеја. Моето решение“, Handtmann ќе се фокусира уште повеќе на конкретни барања на клиентите од 2022 година. Со новите HANDTMANN CUSTOMIZED SOLUTIONS (HCS), традиционалната компанија од Горна Швабија ќе одговори уште пофлексибилно на индивидуалните потреби на клиентите и посебните барања во иднина. „Процесите на производство на нашите клиенти – производителите на храна – се исто толку индивидуални како и навиките за јадење денес. Со новите Handtmann Customized Solutions (HCS), ќе можеме да им понудиме на нашите клиенти решенија прилагодени за индивидуални барања со докажан квалитет на Handtmann“, вели Харалд Сучанка (извршен директор Handtmann F&P). Технички и меѓународно искусен тим работи исклучиво за Handtmann Customized Solutions на локациите Biberach и Dutch Amersfoort. Ги развива оние прилагодени решенија кои му се потребни на клиентот за неговиот индивидуален производствен процес: од подготовка на производот до вметнување во пакувањето. Решенијата специфични за клиентите се засноваат на докажаните машини од серијата Handtmann, кои се прошируваат и модифицираат на различни начини специфични за клиентите. Можни се и мали модификации на сериските машини и дизајнот на поединечни производни линии. Меѓународната продажна мрежа Handtmann ја гарантира и добро познатата компетентна услуга за Handtmann Customized Solutions.

Handtmann-customized-solutions.jpg
Handtmann прилагодени решенија

Одржлива акција во развојот на технологијата и спонзорирањето
Прехранбената индустрија е во состојба на потреси и, меѓу другото, се соочува со предизвикот да развие нови концепти кои првенствено одговараат на аспектот на одржливост. Замената на ресурсите од животинско потекло или барем нивно дополнување со алтернативи е исто така дел од овие концепти, како што се модерните, енергетски ефикасни технологии за преработка на храна (Хандтман е долгогодишен член на иницијативата за одржливост на Blue Competence (1) и на тој начин се обврзува да се усогласи со дванаесетте принципи за одржливост на европското машинско и постројско инженерство. Енергетски ефикасните и извонредно издржливите системски платформи од Handtmann се сертифицирани според најновите критериуми за енергетска ефикасност на стандардот TÜV-SÜD-EME). Како семејна компанија со цврсто воспоставен канон на вредности за одржлива и ориентирана кон иднината акција, Handtmann е посветена на алтернативните концепти во преработката на храна веќе две децении. Веќе во 2005 година, компанијата со седиште во Биберах направи револуција во производството на производи во облик на колбаси со развојот на технологијата ConPro со замена на чаурите за колбаси од животинско потекло со чисто растителна алгинатна обвивка. Денес компанијата Горна Швабија, која исто така е членка на BALPro(2) е најмодерна системска технологија за полнење, порции, дозирање, формирање и коекструдирање на вегански и вегетаријански производи и алтернативи на месо. Тие вклучуваат производи базирани на протеин од соја или грашок, зеленчук, маниока или ориз како што се плескавици, грутки, топчиња, сланина и мелени порции, но исто така и вегански и вегетаријански производи од колбаси и колбаси како што се колбаси од печурки базирани на даватели на технологија на ориз и со посветеноста на нашите глобално активни технолози за храна даваат вреден придонес за одржлива ориентација на глобалната прехранбена индустрија“, вели Томас От, директор за глобален маркетинг во Handtmann. "

Handtmann_Alternative_Proteins.jpg
Одржливи алтернативи за месо произведени со користење на технологијата Handtmann

(1) Blue Competence е иницијатива на VDMA за промовирање на одржливост во машинското и постројското инженерство. Во исто време, целта на иницијативата е да се објавуваат одржливи решенија во индустријата кои водат кон нови енергетски концепти, ефикасно користење на дефицитарните ресурси или подобрување на квалитетот на животот.

(2) BALPro е здружение на посветени експерти во областите на науката за исхрана, инженерството на процеси и развој на производи, проценка на одржливост, развој на бизнисот, маркетинг, односи со јавноста и застапување. Здружението се гледа себеси како независна платформа со цел објективно да се разгледаат алтернативните извори на протеини и соодветните технологии.

Клучни зборови: дозирање | Машини за преработка на месо | Машини за лиење | ко-истиснување | Технологија на порции | Ракување со производи | Филер за шунка | вакуум полнење | волци | автоматизација на колбаси