Фридрих Мунк GmbH + Co KG
Во шумските полиња 10
75417 Милакер ,
Тел:. + 49 7041 95440
Факс: + 49 7041 954455
контакт: Френк Гинтер
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.niroflex.de
Ажурирано: 05.12.2022
Член од: 24.07.2013

Friedrich Münch GmbH + Co KG, основана во Mühlacker во 1920 година, е лидер во производството и продажбата на ОЛЗ за индустријата и занаетот за преработка на месо повеќе од 45 години. На Клиентите ширум светот го ценат квалитетот и услугата на с family уште семејната компанија. Со серијата производи niroflex 60, niroflex FIX, niroflex Easyfit и FM plus, FM нуди широк спектар на ракавици за заштита од пункција. Ракавици отпорни на сечење од нирофлекс трикотажа, нирофлекс плетенка, нирофлекс BlueCut plus и нирофлекс BlueCut lite серијата го комплетираат опсегот.

Според DIN EN ISO 13998: 2003 сертифицирани престилки во големини 45x75, 55x80 и 60x85 се задолжителни за сите активности за сечење и коска каде ножот е насочен кон телото / бутот. Кога користите многу остри ножеви, се препорачуваат престилки од типот 4.2. Болеро на марката нирофлекс 2000 нуди зголемена заштита со ергономски аспект, тие се достапни во големини 55x90 и 65x100. Се разбира, секој вид производ по нарачка или специјални големини може да се реализира на барање на клиентот. Оригиналната услуга за поправка на нирофлекс професионално ги поправа сите заштитни ракавици од европско потекло кои ги исполнуваат вообичаените EN и ISO стандарди.

 


Клучни зборови: работна група за заштита од убоди | Месар за заштита при работа | ракавици и престилки за откривање | DIN EN ISO 13998: 2003 | EN1082 | EN388 | ФБГ | ФМ Плус | Верижна ракавица | Верижен престилка | магнетни ракавици и престилки | манабо | нирофлекс | нирофлекс 2000 | нирофлекс лесен | нирофлекс Поправи | PSA обработка на месо | Касапска престилка | ракавици отпорни на сечење | Заштита од сечење | Месар за заштитна ракавица | Безбедносна ракавица | Заштита од убод | Класа на перформанси за заштита од убод од 2 | Ракавица за заштита од убод | Престилка за заштита од убоди