REICH GmbH
Маринбергер Штрасе 47
83109 Гроскаролиненфелд ,
Тел:. +49 (0) 8031-809569-0
Факс: +49 (0) 8031-809569-50
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.reich-gmbh.net
Ажурирано: 18.02.2021
Член од: 15.11.2017

Reich Fördertechnik GmbH со седиште во Großkarolinenfeld произведува комплексни, индивидуални транспортерски системи за месна и живинарска индустрија.

Во центарот на нашата работа се клиентот и неговите посебни потреби. Во тесна соработка со клиентот, нашите специјалисти развиваат, планираат и имплементираат системи за растенија што се компатибилни со храна. Нашиот високо квалификуван тим развива и спроведува заедно со можните операции на клиентот за да ги намали фиксните трошоци и да ги направи работните места позитивни.

Опсегот на производи на Reich
Reich нуди месна и пекарска индустрија сеопфатен асортиман на производи кои се - во многу случаи индивидуално прилагодени на потребите на различни корисници - со сигурност и според најновите хигиенски стандарди.

1. Нечистотија контејнер станица
Индивидуално дизајнираната и целосно автоматска станица за контејнери за отпад овозможува брзо и непречено растоварање на влезните камиони.Са празнењата прво се подигаат и потоа се испраќаат на чистење.

2. Вертикални транспортери, опрема за товарење и растовар
Автоматската обработка на серијата може да се прошири и флексибилно. Автоматски механизам за стартување овозможува растоварување до контејнери 2.000 на час, како и редење со најмногу контејнери 1.000 на час.

3. Контејнер системи за чистење / фен
Модуларните системи за миење садови се енергетски ефикасно и заштедува простор за сите процеси на чистење, што може да се прошири со зголемувањето на побарувачката. Тој беше специјално развиен за месната индустрија според принципите на хигиенскиот дизајн. Може да се измие и исуши во една или две ленти со работа до контејнери 4.000 E1 или E2. Благодарение на јасно разделување на поединечните зони за перење, потрошувачката на хемикалии се одржуваше на ниско ниво.

4. Празен сад за чување
Контејнерите со височина до 7,40 m можат да бидат наредени во магацинот Empire Crate. Модуларниот дизајн исто така овозможува индивидуално прилагодување на капацитетот. Складиштето за празни кутии е дизајниран за мал услов со максимално искористување на просторот и овозможува автоматско складирање и преземање процеси до 2.000 контејнери на час.

5. Бране
Благодарение на модуларниот дизајн, секое решение за одбирање може флексибилно да се прилагоди на променливите потреби и затоа е подготвено за идните задачи.

6. Транспортер 2.0
Хигиенски, лесен за инсталација, лесен за сервисирање - овие се главните карактеристики на новите компоненти на технологијата на транспортерот на Reich. Високо ефикасниот модуларен систем обезбедува брз, флексибилен транспорт на празни и полни контејнери до највисоките стандарди за хигиена. Компонентите на технологијата на транспортерот што ги нуди Reich вклучуваат директно елементи, криви елементи, 3D прекинувачи, слотни прекинувачи, вертикални транспортери - сите тие можат да се комбинираат едни со други и да се прилагодат на барањата и едноставно да се разликуваат


Тагови: производство | Технологија на транспортери | магацин за берење | Градежништво | Собрание | специјални машини