SCHRÖDER Maschinenbau GmbH & Co. KG
Еш 11
33824 Вертер ,
Тел:. + 49 (0) 05203 / 9700 0-
Факс: + 49 (0) 05203 / 9700 79-
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: https://www.schroeder-maschinen.de
Ажурирано: 02.05.2024
Член од: 10.05.2021

JBT Schröder - технологија за инјектирање и маринирање

SCHRÖDER Maschinenbau е компанија со средна големина со седиште во Вертер во Источна Вестфалија повеќе од 50 години. Од 2018 година, компанијата е дел од одделот FoodTech на JBT Corporation, водечки глобален снабдувач на технички решенија за барани производни области во прехранбената и воздухопловната индустрија.

Под раководство на Гунар Хеп, SCHRÖDER моментално развива и произведува системи за процесот на инјектирање и маринирање за клиенти на сите континенти со над 100 вработени. Шредер на тој начин обезбедува знаење и високотехнолошки решенија кои се целосно автоматизирани и интелигентно вмрежени како производни линии за преработка на месо, живина и риба и се признати ширум светот.

Интелигентни производствени процеси за повисок квалитет на производот.
Успешното лекување на месото е повеќе од само додавање саламура. Типични месни производи за процесот се цели мускули, месо со коски и парчиња месо со и без кожа и месо без коски.

Умре Миксер за саламура BRIMAX овозможуваат производство на стандардизирана саламура според највисоките хигиенски барања за сите апликации за инјектирање, масажа и маринирање. Уникатниот софтвер го контролира процесот, го води операторот и го документира целото производство. Проверките на тежината при полнење и постојаното време на ладење и мешање се само дел од придонесот што системот BRIMAX го дава за репродуктивниот квалитет на саламура.

Загарантирана е рамномерна распределба на саламура во месото IMAX инјектори, бидејќи традиционалното мариноване на месото ретко е доволно за индустриски потреби. Инјекторите од серијата IMAX гарантираат прецизни количини на инјектирање преку специјални шупливи игли, рамномерна дистрибуција на саламура и континуиран процес на производство во врска со хигиенски дизајн.

Конечното уредување со MAX системи за масажа обезбедува интензивно активирање на протеините, зголемено задржување на водата и нежност на крајниот производ.

SCHRÖDER ќе продолжи да дава важен придонес во обезбедувањето дека прехранбената индустрија, а особено индустријата за месни производи, може да ги снабдува своите клиенти со висококвалитетни производи безбедно и до степен до кој се навикнати.

Schroeder_IMAX_420ECO_Filter.jpg


IMAX инјектор

SCHROEDER_BRIMAX_2er_Group_Control.jpg

Миксер за саламура BRIMAX

Schroeder_MAX.jpg

         MAX системи за масажа

 

 

ЈБТ Шредер. Квалитет и ефикасност заснована на принцип и страст.