Поли-клип систем GmbH & Co. KG
Niedeckerstrasse 1
65795 Hattersheim a. М. ,
Тел:. + 49 6190 8886-0
Факс: + 49 6190 8886-15360
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: https://www.polyclip.com
Ажурирано: 22.11.2022
Член од: 21.06.2013

Системот „поли-клип“ е водечки светски производител на машини за клип и се залага за „извонредност во клипинг“. Со удел на пазарот од над 50%, компанијата е лидер на светскиот пазар. Каде и да станува збор за „колбасот“, познат е системот за поли-клипови. Денес, скоро секоја индустрија за преработка на месо има FCA или ICA двоен клипер (колбас за колбаси) од Поли-клип систем. Машините за клип, без разлика дали се рачни, полуавтоматски или целосно автоматски, денес не се само примерни за хуманизација, туку и особено за рационализација на производството на колбаси.

производ
Опсегот на производи и услуги вклучува мноштво иновативни решенија кои се состојат од клип машини, машини за пакување и нивна автоматизација, како и потрошен материјал како што се клипови и јамки. Машините од Poly-clip System ги задоволуваат највисоките барања за хигиена и безбедност, како и сите упатства за прехранбените компании. Поли-клип систем е единствената компанија во светот во областа на технологијата за затворање на клипот за да ги има своите потрошни материјали заверени од SGS INSTITUT FRESENIUS и да го носат својот квалитет печат. Јадрото на оваа сертификација е тестирање на производите за безбедност на храна (SAFE-COAT, ISO 22000). Критериумите за тестирање одат далеку над законските мерки.

Апликации
Таа ја снабдува глобалната прехранбена индустрија, особено индустриското и занаетчиското месо.

PCS_sausage36_FCA_pic_web_rgb.png

Но, системот за затворање на клипови е исто така успешен и во другите сектори кои ги обработуваат и ги пастираат паштетите производи, како во секторот за храна така и во не-прехранбениот сектор. Други важни пазари вклучуваат млечни производи, храна за погодност, кондиторски производи, храна за домашни миленици, заптивки и лепила и цивилни експлозиви. Пакувањето со клипот е исто така безбеден и хигиенски начин да се спакуваат живина и живина во торбата. Системот за пакување со затворање на клипот е ефикасен, економичен и одржлив.

Користете го нашето знаење и искуство - потпирајте се на системот Poly-clip.


Клучни зборови: машини за клипови | Клип машина | Клипер | Клипинг | клипови | Етикети | Безбедност на храна | Следење | Петелки | Клипер за маса | Клипер за колбаси | Петелки од колбаси