Вебер Maschinenbau GmbH Breidenbach
Ул. Гинтер-Вебер. 3
35236 Breidenbach ,
Тел:. 06465 / 918-0
Факс: 06465 / 918-1100
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.weberweb.com
Ажурирано: 30.01.2020
Член од: 12.10.2016

Од прецизно сечење на тежини до прецизно натоварување и пакување колбаси, месо и сирење: Вебер Машиненбау е еден од водечките снабдувачи на системи за апликации за ладни наслаги и е една од најважните адреси за индустријата за преработка на храна. Портфолиото е разновидно и нуди совршено решение за сите барања и области на примена. Вебер поставува нови стандарди со иновативна сила и знаење како од 1981 година - со високи перформанси и ефикасни решенија кои се карактеризираат со прецизни резултати со висок принос на производи и минимално дарување. Компанијата го има своето потекло во производството на деринирачки и мембрански машини за кожење, таканаречени скинери, кои сè уште се составен дел од портфолиото на производи. Клиентите низ целиот свет можат да се вратат на широк спектар на машини, како и решенија за линија и автоматизација од давателот на целосна услуга - за секоја класа на перформанси во трговијата или индустријата. Во 2011 година беше основана подружницата Текстор Машиненбау во Волфертсхвенден (Алгау). „Паметни и лесни“ се машините за режење и компонентите на линијата што ги произведува Textor и кои пред сè ги покриваат барањата на покомпактните класи на изведба. Решенијата Textor се карактеризираат со паметни идеи, отворена конструкција и лесно чистење. Вебер го држи мнозинскиот пакет акции во Венте / Тидиг ГмбХ од 2015 година. Компанијата Брауншвајг развива системи за обработка на камери и слики кои се користат, на пример, во оптичките скали и скенери на режачите. Стекнувањето удел во долгорочниот партнер за развој го зајакнува потенцијалот за понатамошни иновации во областа на технологијата за скенирање. Како резултат на спојувањето со реномиран производител на машини за пакување, термоформерите се додаваат во портфолиото на Групацијата Вебер од 2017 година. Вебер сега е во позиција да понуди интегрирани и високо автоматизирани системски решенија, од режење до пакување исечена стока, од еден извор. Вебер постојано напредува со своето меѓународно присуство за уште поголема близина на клиентите, брза достапност и лични услуги. Околу 1.400 вработени на 25 локации во 21 нација во моментов се вработени во Вебер Машиненбау и секој ден со посветеност и страст придонесуваат за успехот на групата Вебер. Компанијата сè уште е во семејна сопственост до ден-денес и како извршен директор раководи од Тобијас Вебер, најстариот син на основачот на компанијата, Гинтер Вебер.


Клучни зборови: автоматизација | Крај на линиската опрема | Роботика | Скенер | Острилки | Скинер | Сечење машина | Нож за сечење | Термоформер | Машини за пакување