Wiesenhof pulave-Kontor GmbH
Paul-Wesjohann-Str. 45
49429 Visbek , Gjermani
Tel.: 04445 891 0
fax: 04445 891 250
Email: Kjo adresë e-mail-i është e mbrojtur nga reklamat e pa! Duhet aktivizuar per te shfaqur JavaScript!
Faqja e internetit: http://www.wiesenhof-online.de
përditësuar më: 10.11.2013
Anëtar që nga: 08.11.2013

Wiesenhof - markë kryesor i Gjermanisë pulave

Rreth çdo i treti therur në Gjermani pule në tregtinë vjen nga Wiesenhof. Oferta Kompania e shpendëve me cilësi të shtrihet nga menaxhmenti konvencionale kat në gjyqësor-shpendëve private nga qëndrimi i shoqëruar shkencërisht me pule organike nga fermat organike. Përveç kësaj, përfshijnë turqi dhe rosë specialitete si të freskëta dhe ngrirja e pulave, komoditet dhe mish pulave produkte për gamë të gjerë.

Ai ka filluar tani më shumë se histori 50-vjeçare suksesit e - në atë kohë nuk njihet ende nën markën "Wiesenhof" - pule me shpikjen e "pulave ari standarde" nga Heinz Lohmann (1956). Në 1964 sipërmarrësit e përfshirë në krijimin e një pulave-Kontor në Frankfurt dhe filloi ndërtimin markë Wiesenhof. Një tjetër kontribut është bërë në klloçitje Weser-Ems e sipërmarrësit Paul Wesjohann. Të dy familje të pasur sukses në 70er dhe 80er vjet, për të zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme nga zgjerimi i aktiviteteve të biznesit. 1987 ishte grupi Lohmann Wesjohann, nga fundi 1998 përsëri u shfaq sot PHW Group. Kredoja e Heinz Lohmann vlen sot: "Me të vërtetë ne kemi bërë dyqanet më të mira."

Si një ndarje e Grupit PHW me seli në Visbek-Rechterfeld, Saksoninë e Ulët, WIESENHOF punëson më shumë se 3.000 njerëz dhe ka një qarkullim prej rreth 1,3 miliardë euro (2011/2012). Kompania furnizon tregtinë me pakicë të ushqimit në Gjermani; ka edhe produkte të përshtatura posaçërisht për hotelierinë në komunitet dhe gastronominë. Pjesa e eksportit është rreth 26 përqind.

Në ambientet e Grupit PHW / Wiesenhof përfshijnë:

  • Hatcheries 6 (me mbarështimi prind kafshëve)

në faqet e Belzig (Brandenburg), Möckern (Sachsen-Anhalt), Cloppenburg (Lower Saxony), Rechterfeld (Lower Saxony), Regenstauf (Bayern) dhe Wriezen (Brandenburg)

  • mulli 5 ushqim

në vende fushore e drejtë dhe Cloppenburg (Lower Saxony), Eberswalde (Brandenburg), Haldensleben (Sachsen-Anhalt) dhe Straubing (Bayern)

  • 11 bimët e përpunimit (thertore 7)

në faqet e harkut (Bavaria), Dannenberg (Lower Saxony), Grimme (Saxony-Anhalt), Holte (Lower Saxony), dy bimë në Lohne (Ulët Saksoni), Möckern (Sachsen-Anhalt) Niederlehme (Brandenburg), Rietberg (North Rhine-Westphalia ) Wildeshausen (Niedersachsen) dhe Zerbst (Sachsen-Anhalt)

të shtohen rreth 800 kompanive partnere fshatar apo grupeve të prodhuesve, Emri dhe të cilit tregohet respektivisht në etiketë të freskët dhe të ngrirë pulave adresa. Me hyrjen e operacionit mbarështimit Wiesenhof 1995 ishte prodhuesi i parë pulave ndonjëherë për të - ka prezantuar një garanci të origjinës në këtë formë - në kuptimin e transparencës dhe ndërtimit të besimit. Përveç kësaj, kompania pulave praktikuar një sistem të mbyllur të prodhimit, e cila përfshin edhe logjistikën dhe transportin të partnerëve tregtarë.

 

themeluar origjina gjithëpërfshirës dhe të konceptit të cilësisë

Për të gjitha produktet Wiesenhof zbatohet vetë kompanisë origjina dhe cilësia koncept gjithëpërfshirës, ​​me të cilin kompania ka marrë një rol udhëheqës në industrinë ushqimore. Të gjitha fazat e prodhimit janë të vendosura në Gjermani. Përveç kopetë prind, Hatcheries dhe mullinj ushqim vet, kafshët rriten në fermerët e kontratës sipas udhëzimeve strikte Wiesenhof. thertore veta dhe përpunimit të bimëve të integrimit të plotë vertikale.

rrugët e shkurtra të transportit në thertore të afërt të përfunduar programin e cilësisë. Çdo kafshë therur është kontrolluar disa herë nga qarqe zyrtare dhe të Wiesenhof. Kompania siguron që vetëm produktet e përsosur të vënë në treg. Gjatë transportit të mëvonshëm të shitjes me pakicë e zinxhirit ftohës është ruajtur vazhdimisht. Shpërndarja gjeografike e thertoreve në Gjermani garanton shtigjet më të shkurtër.

 

Investimi në të kontrollit, kërkimin dhe zhvillimin

WIESENHOF investon rregullisht në fushat e kontrollit dhe kërkimit dhe zhvillimit në mënyrë që të garantojë siguri optimale të produktit dhe nivelin më të lartë të mbrojtjes së konsumatorit. Ndërmarrja, rastësisht, është e vetmja në Gjermani që mban dy laboratorë modernë: një laborator veterinar qendror në vendndodhjen Rechterfeld dhe një laborator qendror me cilësi në Lohne.

Në Lohne Gjithashtu pilot Wiesenhof, testi më i madh dhe qendra e zhvillimit e këtij lloji në Evropë është. Këtu të gjitha të reja Wiesenhof Creations, Ushqimit dhe paketimi janë zhvilluar, testuar dhe të rafinuar në treg. Këto janë zhvilluesit e produktit me një kuzhinë provë, një linjë prodhimi dhe një dhomë ndijor për provë në dispozicion. Pas testeve të para në kuzhinë e testit në shkallë të gjerë në pilot, ku proceset e prodhimit mund të simuluar më poshtë.

 

Angazhimi për Qëndrueshmërinë

Që 2011 Wiesenhof i referohet, ndër të tjera eko-energji elektrike që vjen nga burimet e ripërtëritshme të energjisë dhe kështu 100 qind CO2pa viza. Kjo lejon CO Wiesenhof2reduktuar emetimet nga pothuajse ton 60.000 në vit.

Gjatë disa viteve të fundit ka Wiesenhof me reduktimin e CO2Emetimet filluar në proceset e saj operacionale. Pra, çatitë e fermave dhe objekteve me sisteme fotovoltaike janë të pajisura. Me brendshmeve, që rezultojnë nga përpunimi i shpendëve, Wiesenhof gjithashtu vepron një fabrikë biogazi. Për të siguruar që mbetjet e prodhimit të shërbejnë si lëndë e parë për të energjisë dhe ngrohjes prodhimit dhe furnizimit rreth familjeve 450.

Duke luajtur një rol pionier në përdorimin e lëndëve djegëse alternative Wiesenhof a. kamion Flota e kompanisë shkon në një biokarburant vetë-prodhuar bazuar në yndyrë pulave. Kjo kursen Wiesenhof në vit deri në 74.000 ton CO2 a.

2010 ishte kompania e parë e industrisë së shpendëve përcakton shkaktuara në prodhimin e emisioneve të gazrave serrë pule dhe Wiesenhof certifikuar. Ky produkt lidhura CO2Gjurmë - i quajtur edhe gjurmë të karbonit - është e shoqëruar nga një produkt emetimet e shkaktuara direkt dhe indirekt të gazeve serë është rezultat në WIESENHOF: Prodhimi i një kilogram mish pule prodhuar rreth 2 kg ekuivalente emetimet e gazit .. Hetimi është kryer në të gjitha nivelet, që është, nga prodhimi i ushqimit, menaxhimin Breeder, basenëve mbarështimit fermat dhe bimë të përpunimit, duke përfshirë logjistikën për konsumatorët individual. Në krahasim me produktet e tjera të kafshëve është kjo CO2Vlera e përfaqëson emisionet më të ulët.

Wiesenhof është një sponsor dhe partner i Qendrës për Menaxhim Biznesi Qëndrueshëm (ZNU) në Universitetin e Witten-Herdecke dhe mbështetur ZNU si ndërmarrje pilot në zhvillimin e një standardeve të certifikuara të qëndrueshmërisë. Me bashkëpunimin Wiesenhof zgjeruar angazhimin e saj për qëndrueshmërinë e mëtejshëm dhe krijon një bazë e rëndësishme për përgjegjësinë e saj sociale për të qenë plotësisht të arritshme në të ardhmen. Që mars 2013 Wiesenhof vend Nienburger specialitete të pulave është çertifikuar sipas standardit ZNU nga TUV Rheinland. Për këtë, një ekip qëndrueshmëria u krijua në vend Holte 2012 së, anëtarë të stafit nga të menaxhimit, kontrollin e cilësisë, kontrolluese, teknologji, personelit dhe një zyrtar për mbrojtjen e kafshëve.

përdorin energjinë në mënyrë më efikase: Ky Wiesenhof temë ka marrë shkakun dhe futi një certifikuar sipas DIN EN 50001 sistemit të menaxhimit të energjisë tashmë në të gjitha fabrikat materiale. Sistemi përbëhet nga të gjitha masat që sigurojnë performancën e nevojshme të biznesit me konsum minimal të energjisë. Demonstrimi i kursimeve potenciale numëron po aq e rëndësishme për të rritur transparencën e proceseve të lidhura me energjinë ose reduktimin e CO2-Emetimet. Nëpërmjet këtij sistemi të menaxhimit të energjisë është Wiesenhof siguruar kërkesat ligjore për të të jetë në gjendje për të vepruar në mënyrë të qëndrueshme dhe mbrojtjen e mjedisit. Ndërkohë ekipet e qëndrueshmërisë janë formuar për t'u përgatitur për një certifikim në objektet e tjera të therjes.

 

Wiesenhof pulave private oborr merr etiketën e gjermane Kafshëve Shoqërisë Mirëqenies

Kërkesat në rritje të konsumatorëve në mirëqenien e kafshëve dhe tema të mirëqenies e kafshëve vesh Wiesenhof me faturë private gjykata-e pulave. Që nga futja e gjykatës-shpendëve privat në tetor 2011, shitjet katërfishuar. Ndërkohë, ka tashmë 47 bizneset në Veri dhe Jug Gjermani, rritjen e pulave private oborr. Në janar 2013 shoqata gjermane mirëqenien e kafshëve ka për herë të parë, etiketë dhënë për mishit, pulave, "për mirëqenien e shumë kafshëve" hyrje të nivelit dhe Wiesenhof private pulave oborr në me vulën e re.

 

Wiesenhof informuar me redaksi private

Gjithnjë e më shumë konsumatorët duan të dinë se si Wiesenhof rritet pulave. Me multimedia Wiesenhof redaksi në www.wiesenhof-news.de interesuar mund të rreth orën për të marrë një vështrim prapa skenave të markë kryesor Gjermanisë pulave dhe informacion të plotë në lidhje me bujqësinë e pulave në Wiesenhof. Redaksi Wiesenhof është e pajisur me elemente të tilla si videos YouTube apo galeri foto.


Fjalët kyçe: shpezë | Pule | Turqi | Cilësia | Mirëqenia e kafshëve