Albert Handtmann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG
Hubertus-Liebrecht-Str. 10 12-
88400 Biberach / Riss , Gjermani
Tel.: + 49 7351 450
fax: +49 7351 45 1501
Email: Kjo adresë e-mail-i është e mbrojtur nga reklamat e pa! Duhet aktivizuar per te shfaqur JavaScript!
Faqja e internetit: http://www.handtmann.de/food
përditësuar më: 25.04.2024
Anëtar që nga: 05.01.2015

Handtmann Maschinenfabrik është pjesë e grupit të larmishëm Handtmann dhe divizionit të Sistemeve të Mbushjes dhe Porcionimit, i cili operon globalisht si ofrues i zgjidhjeve të integruara dhe ndër-procesore në përpunimin e ushqimit. Shitjet në mbarë botën kryhen nga kompanitë tona të shitjeve dhe shërbimeve në tregjet kryesore dhe nga rreth 60 përfaqësues shitjesh. Kompania e inxhinierisë mekanike nga Biberach në Suabinë e Epërme është ofruesi kryesor në botë i zgjidhjeve për ndarjen, dozimin, formësimin dhe bashkë-ekstrudimin e ushqimit. Portofoli plotësohet nga teknologjia e procesit në fushat e prerjes, lidhjes, përzierjes dhe grisjes së imët nga Inotec GmbH, me qendër në Reutlingen, e cila është pjesë e Handtmann Group që nga viti 2020. Klientët e të dy prodhuesve përfshijnë biznese artizanale dhe biznese fillestare, si dhe kompani të mesme dhe kompani të mëdha industriale nga e gjithë bota. Handtmann Maschinenfabrik është një lider ndërkombëtar në prodhimin e mbushësve vakum dhe sistemeve të porcionimit për përpunimin e ushqimit. Falë specializimit dhe investimit të vazhdueshëm në kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive më të fundit, Handtmann ka qenë në gjendje të ruajë pozicionin e saj udhëheqës për rreth 70 vjet dhe është i pranishëm në mbi 100 vende të botës përmes zyrave ose agjencive të veta të shitjes. Inovacionet e produkteve dhe zgjidhjet e reja të aplikimit që qëndrojnë për performancë të lartë, saktësi dhe besueshmëri dalin nga dialogu i ngushtë ndërkombëtar me klientët.

Me një portofol të orientuar drejt së ardhmes që varion nga mbushësit vakum për prodhuesit e vegjël deri te zgjidhjet efikase të linjës për kompanitë e mesme deri tek aplikacionet për industrinë, Handtmann ofron pikërisht zgjidhjet e sistemit modular me cilësinë dhe fleksibilitetin e kërkuar të produktit që u japin prodhuesve avantazhin vendimtar në tregu. Këto sisteme prodhimi, funksionet kryesore të të cilave përfshijnë mbushjen, ndarjen, ndarjen, dozimin, formimin dhe bashkëekstrudimin, përfaqësojnë teknologjinë më të fundit për produktet përfundimtare moderne. Falë fleksibilitetit të tyre të lartë, sistemet Handtmann janë të përshtatshme për një gamë të gjerë aplikimesh, nga sallamet dhe produktet e qumështit dhe produktet e pjekura deri te zonat inovative të produkteve si proteinat alternative/vegjetariane dhe vegane, ushqime të gatshme, sallata, salca, ushqime ushqimore, produkte peshku, ushqim për kafshët shtëpiake dhe shumë më tepër.

Paralelisht me zgjidhjet teknologjike, ka investime të mëdha në shërbime të tilla si konsulenca e aplikacioneve, shërbimi ndaj klientit, dokumentacioni, softueri, trajnimi dhe financimi. Dy qendrat e klientëve, Forumet Handtmann, janë një platformë komunikimi për shkëmbim me klientët nga e gjithë bota. Demonstrimet e makinerive, zhvillimet e produkteve, kurset e trajnimit, seminaret dhe konferencat e specializuara zhvillohen këtu. Ky dialog intensiv është baza për përcaktimin e trendeve dhe zhvillimet e qëndrueshme.

Aerial image_Handtmann.png Handtmann_Portraits.jpg
Handtmann Maschinenfabrik me forumet e klientëve CEO i F&P Harald Suchanka

Handtmann Customized Solutions plotësojnë zgjidhjet standarde
Kur zgjidhjet e standardizuara arrijnë kufijtë e tyre, është koha për të gjetur qasje individuale. Zgjidhjet e sistemit Handtmann janë teknikisht të pjekura, të provuara dhe të testuara gjatë shumë viteve dhe mund të përdoren në mënyrë fleksibël. Megjithatë, disa kërkesa të klientëve kërkojnë zgjidhje individuale. Në kuptimin e “Ideja ime. Zgjidhja ime”, Handtmann do të fokusohet edhe më shumë në kërkesat specifike të klientëve nga viti 2022. Me ZGJIDHJET e reja HANDTMANN CUSTOMIZED (HCS), kompania tradicionale Upper Swabian do t'i përgjigjet edhe më fleksibël nevojave individuale të klientëve dhe kërkesave të veçanta në të ardhmen. “Proceset e prodhimit të klientëve tanë – prodhuesit e ushqimit – janë po aq individuale sa edhe zakonet e të ngrënit sot. Me zgjidhjet e reja të personalizuara të Handtmann (HCS), ne do të jemi në gjendje t'u ofrojmë klientëve tanë zgjidhje të personalizuara për kërkesat individuale me cilësi të provuar Handtmann", thotë Harald Suchanka (CEO Handtmann F&P). Një ekip me përvojë teknike dhe ndërkombëtare punon ekskluzivisht për Handtmann Customized Solutions në vendndodhjet Biberach dhe Hollandeze Amersfoort. Ai zhvillon ato zgjidhje të personalizuara që i nevojiten klientit për procesin e tij individual të prodhimit: nga përgatitja e produktit deri te futja në paketim. Zgjidhjet specifike për klientët bazohen në makineritë e provuara të serisë Handtmann, të cilat zgjerohen dhe modifikohen në mënyra të ndryshme specifike për klientët. Janë të mundshme si modifikime të vogla në makineritë e serisë ashtu edhe dizajni i linjave individuale të prodhimit. Rrjeti ndërkombëtar i shitjeve Handtmann garanton gjithashtu shërbimin e mirënjohur kompetent për Handtmann Customized Solutions.

Handtmann-customized-solutions.jpg
Zgjidhje të personalizuara Handtmann

Veprim i qëndrueshëm në zhvillimin dhe sponsorizimin e teknologjisë
Industria ushqimore është në një gjendje tronditjeje dhe, ndër të tjera, përballet me sfidën e zhvillimit të koncepteve të reja që plotësojnë kryesisht aspektin e qëndrueshmërisë. Zëvendësimi i burimeve me origjinë shtazore ose të paktën plotësimi i tyre me alternativa është gjithashtu pjesë e këtyre koncepteve, siç janë teknologjitë moderne, me efikasitet energjetik për përpunimin e ushqimit (Handtmann ka qenë një anëtar i vjetër i iniciativës së qëndrueshmërisë Blue Competence (1) dhe kështu merr përsipër të përputhet me dymbëdhjetë parimet e qëndrueshmërisë së inxhinierisë mekanike dhe impiantit evropian. Platformat e sistemit me efikasitet energjie dhe jashtëzakonisht të qëndrueshme nga Handtmann janë të certifikuara sipas kritereve më të fundit të efikasitetit të energjisë të standardit TÜV-SÜD-EME). Si një kompani e drejtuar nga familja me një kanun vlerash të vendosura fort për veprim të qëndrueshëm dhe të orientuar drejt së ardhmes, Handtmann është përkushtuar ndaj koncepteve alternative në përpunimin e ushqimit për dy dekada. Që në vitin 2005, kompania me bazë në Biberach revolucionarizoi prodhimin e produkteve në formë sallami me zhvillimin e teknologjisë ConPro duke zëvendësuar këllëfët e sallamit me origjinë shtazore me një shtresë alginate thjesht me bazë bimore. Sot kompania Upper Swabian, e cila është gjithashtu anëtare e BALPro(2) është teknologjia më moderne e sistemit për mbushjen, ndarjen, dozimin, formimin dhe bashkëekstrudimin e produkteve vegane dhe vegjetariane dhe alternativave të mishit. Këto përfshijnë produkte të bazuara në proteina të sojës ose bizele, perime, kasava ose oriz, si p.sh. petët e hamburgerit, copëzat, topat, proshutën dhe porcionet e grira, por gjithashtu produkte dhe sallame vegane dhe vegjetariane, si salsiçe me kërpudha të bazuara në ofruesit e teknologjisë së orizit dhe me Përkushtimi i teknologëve tanë aktivë globalë të ushqimit japin një kontribut të çmuar në një orientim të qëndrueshëm të industrisë globale të ushqimit”, thotë Thomas Ott, Drejtor i Marketingut Global në Handtmann. "

Handtmann_Alternative_Proteins.jpg
Alternativa të qëndrueshme të mishit të prodhuara duke përdorur teknologjinë Handtmann

(1) Kompetenca blu është një iniciativë e VDMA për të promovuar qëndrueshmërinë në inxhinierinë mekanike dhe të impianteve. Në të njëjtën kohë, qëllimi i nismës është të publikojë zgjidhje të qëndrueshme në industri që çojnë në koncepte të reja energjetike, përdorim efikas të burimeve të pakta ose përmirësim të cilësisë së jetës.

(2) BALPro është një shoqatë e ekspertëve të përkushtuar në fushat e shkencës ushqimore, inxhinierisë së proceseve dhe zhvillimit të produkteve, vlerësimit të qëndrueshmërisë, zhvillimit të biznesit, marketingut, PR dhe avokimit. Shoqata e sheh veten si një platformë të pavarur me synimin për të shqyrtuar në mënyrë objektive burimet alternative të proteinave dhe teknologjitë përkatëse.

Fjalë kyçe: dozimi | Makinat e përpunimit të mishit | Makinat e derdhjes | bashkëekstrudim | Teknologjia e porcionimit | Trajtimi i produktit | Mbushës proshutë | mbushës vakum | ujqër | automatizimi i sallamit