Instalimi themelor i Joomla! 1.6 siguron të gjitha mjetet e nevojshme (extensions) për krijimin e një website të thjeshtë. Ka, për të krijuar mijëra përmirësime janë në dispozicion të cilat e bëjnë atë vendet e mundshme të çdo lloji në rrjet. Ka lloje të ndryshme të shtesave 5: komponente, modulet, templates, gjuhë, dhe plugins. Gamë të gjerë të shtesave të çdo lloji mund të gjenden në Joomla! Zgjerime Directory (ky punon.).

komponentëtPërbërësit janë zgjerime të mëdha që prodhojnë përmbajtje të madhe për faqen tuaj. Secili komponent ka një ose më shumë "pikëpamjet" që kontrollojnë se si përmbajtja në faqen e internetit. ! Në administratori Joomla (backend) ka extensions shtesë të tilla si Menus, redirection, dhe menaxherët extension (Menu: Extensions).

media

Modelet japin karakterin dhe pamjen e faqes. Ata përcaktojnë paraqitjen, ngjyrat, tipografitë, grafikat dhe aspekte të tjera të dizajnit që e bëjnë një faqe interneti të veçantë. Instalimi i Joomla! Base është i pajisur me shabllona të ndryshëm 4. Ndihmë (eng.)

Shtesa

Plugins janë programe të vogla të orientuara drejt aplikimit që zgjerojnë funksionalitetin e Joomla! Framework. Disa shtojca i përkasin zgjerimeve të caktuara, të tjerë nga ana tjetër, p.sh. redaktorët, janë kudo në Joomla! përdorur. Joomla! Të sapoardhurit nuk duhet të përdorin plugins standarde të Joomla! ndryshojë. Ndihmë (eng.)

Këto janë fotot e mia të parqeve të mia të vizituara (unë nuk i kam marrë këto fotografi veten time, ata janë të gjithë nga Wikimedia Commons).

Kjo tregon se si të krijoni një galeri të thjeshtë fotografish me postime duke përdorur "com_content".

Në secilin post, një tablo ishte futur para bllokut "Lexo më shumë" dhe një fotografi më të madhe pas asaj blloku.

Ne jemi duke kërkuar për fermerët më të mirë të frutave në të gjithë vendin.

Ju mund të ofroni çdo furnizuesi një faqe që ai mund të projektojë vetë. Për të provuar këtë, do të duhej të krijosh një përdorues të ri në grupin "Furnizuesit". Përveç kësaj, një faqe duhet të krijohet në kategorinë "Prodhues" dhe ta bëjë përdoruesin e lartpërmendur autorin e kësaj faqeje. Ky përdorues pastaj ka mundësi të redaktojë këtë faqe.

Kjo ilustron funksionin Edit.

Modulet e përmbajtjes shfaqin postimet dhe informacionet e tjera nga përbërësi i përmbajtjes.

Modulet e përdoruesit bashkëveprojnë me sistemin e përdoruesit Joomla! Ata lejojnë përdoruesit të regjistrohen, të tregojnë se kush është regjistruar dhe përdoruesit e fundit të regjistruar rishtazi.

Modulet e ekranit shfaqin informacione ndryshe nga modulet e përdoruesit dhe përmbajtjes. Këto janë linqe në internet, burime lajmesh dhe menaxhim i mediave.

Modulet ndihmëse ofrojnë funksione shumë të dobishme si kërkimi, sindikatë (psh RSS, çmimet e bursave etj) dhe statistikat.

Modulet e navigimit ndihmojnë vizitorin të lundrojë në faqen e internetit dhe të gjejë atë që kërkon.

Menutë japin strukturën e faqes në internet dhe ndihmojnë vizitorët të gjejnë rrugën e tyre rreth faqes së internetit. Edhe pse të gjitha menutë bazohen në të njëjtin modul, llojet e ndryshme të menusë në këto faqe shembuj tregojnë se sa fleksibël dhe i larmishëm është ky modul.

Mënyra e punës së menutë mund të jetë shumë e thjeshtë (p.sh. menyja e sipërme në këtë faqe ose menyja në faqen e shembujve "Parqe Australiane") ose shumë komplekse (psh menuja "Rreth Joomla!" Me shumë nivele të menusë së saj). Sidoqoftë, ato mund të përdoren gjithashtu për lloje të tjera prezantimesh, si në menunë "Këto faqe".

Breadcrumbs (Rruga e navigimit) tregoni vizitorin ku ai është aktualisht në faqe.