• воз
  • Малиот училишта

Сите германски училишта за касапи во областа. Тука ќе најдете училишта за месари / месари, продавачи за прв пат и деловни економисти во трговијата.

JA Heyne GmbH & Co. KG


_ Со постојано ажурирани содржина на курсот, професионален тим од наставници и голема лична посветеност на нашите вработени, ние се постигне саканиот курс успех заедно со вас.

Флејшер науки Аугсбург


_ Подготвителен курс за полагање на испитот во месната индустрија. Касапот науки Аугсбург, образовниот центар на кланици, е образовна институција на Здружението на баварскиот касап.

Првиот баварскиот касап училиште Landshut


_ За 90% доаѓаат по препорака на најстариот и најголемиот мајстор на училиште. Ова приватно училиште се залага за одличен квалитет на образованието во пријателски лични атмосфера.

Колеџот на еснафот касапи "Берлин


_ Им нуди на нашите техничко училиште се: Интер-компанија обука за чираци, подготвителни курсеви за сертификат или продажбата на испитување менаџер на мајсторот, специјализирани семинари.

1. Господар Тирингија училиште на колежи


_ Првата Тјурингова мастер занаетчиска работилница беше основана од страна на 1993 под заеднички спонзорство на почитуваната државна еснафска организација Fleischerhandwerks Thüringen eV и Handwerkskammer Südthüringen ...