Флејшер науки Аугсбург


Proviantbachstr. 5
86153 Аугсбург , Германија
Тел:. 08 21/5 68 61 - 0
Е-пошта:
веб-страница:
Ажурирано: 10.09.2014
Член од: 30.09.2012

Флејшершул Аугсбург, трговски центар за обука на месар, е образовна институција на Здружението на месарници од Баварија.

Месарот е горда трговија со долга традиција. Со текот на времето, месарите повторно и повторно мораше да се соочат со нови предизвици. Фокусот е и секогаш беше клиент.

На школата во Аугсбург, нашата цел е да ги подготвиме занаетчиските месари за тековните предизвици на секојдневната работа и да привлечеме внимание на новите трендови. Блискоста со Баерн од Флејстербербанд е клучна, бидејќи лекциите ги содржат најновите достигнувања од работата на здружението.

Покрај подготвителните курсеви за мастер месар, бизнис економист и менаџер за продажба, во училиштето за месар има и практични семинари. Покрај тоа, обуките во домот се одвиваат за приближно 500 чирак.

Голема предност на училиштето во Аугсбург е учењето и живеењето под еден покрив. Современите еднокреветни и двокреветни соби, како и добрата кујна ја олеснуваат подготовката за испити или концентрација.

Клучни зборови: обука на месар | Месарско училиште Баварија | Месарско училиште Баварија