Schrutka-Peukert GmbH
Е.-Ц.-Бауман-Штрасе 13
95326 Kulmbach ,
Тел:. + 49 9221-95680
Факс: + 49 9221-956810
контакт: Ања Верфриц
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.schrutka-peukert.de
Ажурирано: 28.09.2022
Член од: 18.03.2014

Шрутка-Пеукерт е специјалист за свежа храна (пекара, слатки, кафулиња, бистро, месар, сувомеснати и малопродажба на храна). Ние доставуваме сè од еден извор, т.е. се проектираат, планираат, произведуваат и инсталираат комплетни фитинзи на продавницата. „Шрутка-Пеукерт“ веќе неколку години успешно ги продава своите продавници во други земји од Источна Европа. Во срцето на секој мебел се шалтерите за ладење, гастро и презентации, кои ставаат нови акценти во технологијата и дизајнот како семејството на шалтерите KUBUS, прави или во закривена основна форма. Новиот шалтер Gastro-Vario е многу иновативен и одлично ги придружува можностите на бизнисот со закуски и готови производи. Полицата за леб дава и нови можности и флексибилност во презентацијата на стоката. Планираме поединечно според вашиот вкус и вашите просторни опции, без ништо од колче! Нудиме природно зреење со шоу ефект. Во споредба со другите комори за суво стареење, нашата комора за зреење е опремена со функционален заден ѕид направен од солени камења. Со LED осветлувањето, ова не само што обезбедува импресивен изглед, туку и го компензира недостатокот на методот на нормално суво старо говедско месо: Premium Meat Ager всушност го збогатува воздухот со фини честички сол благодарение на патентираната технологија. Од една страна, тие го промовираат процесот на сушење преку хигроскопскиот ефект, од друга страна, солта има ефект на инхибиција на бактерии. Месото созрева целосно природно и без никакви адитиви за да се создаде производ на суво стареење со неспоредлив вкус. Бидејќи слично на таканаречените солени јагниња кои се одгледуваат директно на брегот, нашиот патентиран метод на стареење на сол го рафинира и го засилува вкусот на месото. Од техничка страна, благодарение на нашиот 100% внатрешен развој и производство, можеме да го прилагодиме Premium Meat Ager за секоја просторна ситуација (минимални димензии 1,50 mx 1,50 m) со стакло до три страни. Нашето семејство производи за суво старост е комплетирано со нашиот премиум екран со фокус на месо и со премиум шалтерскиот модул за избор на месо.

 


Клучни зборови: Говедско суво старо месо | Опрема за месни продавници | Месарски шалтери | Топла шалтер | снек бар | шалтер за ладење | Местење продавница | Продавница фитинзи | Опрема за месарници | ладење закуска