Acontex GmbH


На ознаката 2
33378 Реда-Виденбрик ,
Тел:. + 49 (0) 5242 / 961 5119-
Факс: + 49 (0) 5242 / 961 3335119-
контакт: Карло Приоло
Е-пошта:
веб-страница:
Ажурирано: 18.07.2013
Член од: 03.04.2013

acontex GmbH е 100% подружница на групацијата на компании Tönnies. Имаме директен и затоа одржлив пристап до сите вредни нуспроизводи кои произлегуваат во текот на процесот на колење во нашите групни кланици.

Рафинираме и сушиме разни производи од животинско и растително потекло. Дополнително, нашите најсовремени системи за сушење ни овозможуваат да рафинираме различни производи кои тешко се сушат користејќи класични технологии (сушење кула со прскање).

Нашите производи се користат во различни области како што се прехранбената индустрија, индустријата за добиточна храна, индустријата за храна за домашни миленици или аквакултурата, каде што исполнуваат различни функции.

хемоглобин во прав Поради енормно високата содржина на протеини, тој првенствено се користи како извор на протеини во аквакултурата, но и како добиточна храна. Се користи, на пример, како боја во секторот за храна за домашни миленици.

плазма во прав може од една страна да се користи како извор на протеини поради високата содржина на протеини. Она што е поинтересно за плазма прав, сепак, е високата пропорција на имуноглобулини што ги содржи производот и за кои е докажано дека придонесуваат за зголемување или подобрување на имунолошкиот систем. Поради своите својства за формирање гел, се користи и во секторот за храна за домашни миленици.
црниот дроб во прав од друга страна, има огромни својства за прифаќање поради интензивниот вкус и мирис и токму поради оваа причина е многу интересен за секторот за храна за домашни миленици, во кој исто така се користи. Покрај тоа, црниот дроб во прав има и релативно висока содржина на протеини.

квасец клеточен ѕид во прав е богат со ß 1,3 / 1,6 глукани и манани. Се користи во областа на храната, добиточната храна, храната за домашни миленици и аквакултурата, каде има функција за подобрување на здравствената состојба.
ß-глуканите го стимулираат формирањето на антитела и ги означуваат слободните радикали во организмот. Мананите ја стимулираат цревната флора и последователно го стабилизираат цревниот тракт. Поради нашиот многу нежен, посебен процес на сушење, производот има натпросечна содржина и е произведен со особено ситна големина на зрно, што обезбедува оптимална апсорпција во организмот.

Ние сме ваш контакт за посебни барања и со задоволство ќе стапиме во контакт со вас за да развиеме заедничко решение за вашето барање.
Ако имате какви било прашања или предлози, ве молиме не двоумете се да не контактирате. Со нетрпение го очекуваме вашиот контакт.

Клучни зборови: 1069/2009 | Acontex | Промотори на посвојување | Аквакултура | крв | крвен прав | Материјали за добиточна храна | протеин | храна | Храна | Напојување | хемоглобин | Хемоглобин во прав | Квасец клеточен ѕид во прав | Храна за домашни миленици | Имуноглобулини | состојки | Категорија 3 | Храна | црн дроб во прав | Манани | Нуспроизводи | храна за домашни миленици | растителни протеини | Плазма | плазма прав | Извор на протеини | Реда-Виденбрик | ß 1.3 / 1.6 глукани | Нуспроизводи од кланиците | една храна работи | животински протеини | Тони | Сушење | доработка