Walsroder Црева GmbH
Август-Волф-Штрасе 13
29699 Бомлиц ,
Тел:. + 49 (0) 5161 5030 0
Факс: + 49 (0) 5161 5030 100
Е-пошта: Оваа адреса на е-пошта е заштитена од spambots! Мораат да бидат овозможени за да се прикаже JavaScript!
веб-страница: http://www.walsroder.com
Ажурирано: 05.09.2022
Член од: 10.10.2016

Walsroder Casings GmbH произведува висококвалитетни чаури за колбаси за индустријата за преработка на месо и традиционалната месарница под брендот „Walsroder“ повеќе од 80 години. Во областа на целулозните влакнести обвивки, компанијата е еден од шесте светски производители и лидер во оваа група во однос на квалитетот и услугата. Развојот на нови производи се заснова на пазарните потреби на индустријата за преработка на месо ширум светот. Посебната сила на Walsroder Casings GmbH е компетентноста за решавање проблеми специфична за клиентите.

Во Walsroder Casings GmbH, висококвалитетните производи за прехранбената индустрија се произведуваат во хигиенски совршена работна средина. Притоа, Валсродер ги имплементира принципите на социјална, економска и еколошка одржливост и следи амбициозни цели во однос на заштита на животната средина од емисии, користење обновливи суровини, избегнување отпад и рециклирање отпад. Најпознатите производи на Walsroder во светот се Walsroder F plus, Walsroder влакнестата обвивка, Walsroder K flex, K plus и K tech. Функционалните обвивки Walsroder доаѓаат од најновиот развој на производи - повеќе од само вештачки обвивки.